fb
Damespraatjes Damespraatjes

Daisy en haar 11 honden zijn onafscheidelijk: “We slapen allemaal in één kamer”

Toen Daisy vijf jaar geleden na een huwelijk van 30 jaar voor het eerst alleen kwam te wonen, besloot ze een hondje te nemen. “Teckel Pietje was mijn eerste hondje. Hij was van de buurvrouw maar zij kon er niet goed meer voor zorgen. Ik nam hem in huis en dat voelde meteen zo zijn. Zo veel liefde als ik van Pietje kreeg, had ik in mijn huwelijk van 30 jaar nog nooit gekregen.”

Snel meer honden

Dat smaakte naar meer. “Na Pietje kreeg ik er al snel twee hondjes bij. Ik vond het voor Pietje gezelliger als hij vriendjes zou hebben en zelf vond ik het ook gewoon heel gezellig.” De honden klikken goed met elkaar en Daisy besluit om haar roedel nog verder uit te breiden. “Op Facebook zag ik een oproep van een gezin dat naar het buitenland ging verhuizen en de honden niet mee kon nemen. In één klap had ik er nog twee honden bij.” De teller staat dan al op vijf.

Rust in de roedel

In de loop der jaren zijn er steeds meer honden bijgekomen. “Vooral van mensen die niet meer voor ze kunnen of willen zorgen. Dat gaat mij aan het hart. Als ik die lieve oogjes en schattige oortjes zie, kan ik niet anders dan ze in huis nemen.” Meestal gaat het goed, maar niet altijd. “Er is rust in de roedel. Dat moet ook wel, ik woon in een appartement van 80 vierkante meter. Zonder tuin. Er was ooit een hondje dat altijd aan het blaffen was, maar daar hadden de buren erg veel last van. Haar heb ik helaas aan een vriendin van mij moeten geven, die wat meer afgelegen woont. Dat is de enige keer dat ik zelf een hondje heb moeten wegdoen. Het zijn mijn kinderen en zo verzorg ik ze dus ook.”

Levensgevaarlijk voor je huisdier: Laat dit niet rondslingeren

In één kamer

Daisy heeft de scheiding mede door de honden snel verwerkt. “De honden lieten mij zien dat ik geen man nodig heb om gelukkig te zijn. Mijn ex was een kille man die niet naar mij luisterde en nooit liefde toonde. Bij de honden is dit wel anders. Zij hebben altijd zin om te luisteren, spelen en knuffelen. We slapen allemaal in één kamer! Het is een volle boel, maar het geeft ons allemaal een goed gevoel.”

Veel schoonmaken

Om het huis fris te houden, is Daisy elke dag ruim een uur aan het schoonmaken. “Met 11 honden heb ik altijd last van haren. Ik moet dus elke dag stofzuigen. Daarnaast verschoon ik ook iedere ochtend het bed. Het is veel werk, maar het zou anders erg onhygiënisch worden.” Zwaar vind Daisy de zorg voor haar honden niet. “Nee hoor! Al met al ben ik er een paar uur per dag aan kwijt. Als ik kinderen had gehad was ik dit ook. Ik doe het met liefde! Elke wandeling met die kleine schatjes is genieten.”

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Nog altijd smerig. Zie ook https://web.archive.org/web/20230926115408/https://damespraatjes.nl/daisy-en-haar-11-honden-zijn-onafscheidelijk-we-slapen-allemaal-in-een-kamer/. Een appartement van 80 m2 is al klein voor een gezin, laat staan voor een “gezin” met 11 honden. En dan ook nog in bed. Te smerig voor woorden en m.i. ongepast in een appartement.

Reageer ook