fb
Damespraatjes Damespraatjes

Daarom zijn breien, haken en knopen nu wél leuk!

Heel, heel lang geleden had ik handwerkles op school. Urenlang heb ik gepriegeld met 2 breipennen om een gebreid overtrekje te maken voor een klerenhanger. Ja, je leest het goed: een hoesje voor een klerenhanger. Nou, ik vond het een klerenklus en heb daarna nooit meer een breinaald of haakpen aangeraakt.

De tijd dat handwerken een saai en tuttig imago had ligt heel veel achter ons. En zelfs ik overweeg om mijn naalden maar weer eens uit de mottenballen te trekken en wat moois en creatiefs te maken. Niet alleen op het gebied van kleding zijn er nu veel leuke toepassingen, maar ook voor je interieur kun je je creativiteit flink laten gaan.

Maak je kleding uniek

Natuurlijk kun je voor een leuke trui, shawl of handschoenen te kust en te keur in de winkel. Maar tegenwoordig zijn veel mensen op zoek naar iets unieks om zelf te dragen. Maar ook om iemand om wie je veel geeft te laten zien dat je tijd en aandacht hebt gestoken in een bijzondere trui of muts. Het is een manier om je liefde te tonen. Hoe leuk is het dan om breien als hobby te hebben en zo je warme band met je vrienden te benadrukken.

Maak je interieur bijzonder

Misschien heb je ze al in de winkel of in de woonbladen zien staan. Van die krukjes die overtrokken zijn met gehaakte of gebreide bekleding. Je kunt het vaak kant-en-klaar kopen. Maar wil je iets unieks en heb je een bijzondere kleur in gedachten dan kun je zelf aan de slag gaan. Je kunt er ook meteen leuke bijpassende kussens, lampenkapjes, placemats etc. mee maken. Beginnen jouw handen ook al te jeuken?

Knoop je eigen plantenhanger

Dit is echt super hip en past heel leuk in een botanische woonstijl. Het is niet moeilijk om zo’n plantenhanger zelf te maken en youtube staat vol met instructiefilmpjes waarop je kunt zien hoe je een dergelijk klusje moet aanpakken.

Begin jij echt zin te krijgen om zelf aan de slag te gaan? We zouden het heel leuk vinden om te horen wat je gaat maken.

Ben je op zoek naar bepaalde wol, stofjes, breinaalden of andere handwerkproducten kijk dan eens op Rijstextiles.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook