fb
Damespraatjes Damespraatjes

CV maken voor een nieuwe job? Dit is de snelste manier!

CV maken

Wanneer je gaat solliciteren op een nieuwe functie, kan dat best spannend zijn! Je stapt volledig buiten je comfortzone en moet hierbij ook nog eens je beste beentje voorzetten. De meeste mensen vinden het een leuke uitdaging, maar wel eentje waarbij ze wel wat hulp zouden kunnen gebruiken. Zo is het opstellen van een CV makkelijker als je een goed CV voorbeeld hebt en wordt het voeren van het eerste sollicitatiegesprek relaxter als je het al eens met iemand geoefend hebt. Wij geven je een paar goede sollicitatietips!

Goed CV maken

Een goede sollicitatie start met een goed CV. Als jouw CV er niet gelikt uitziet, komt hij bij sommige bedrijven direct onderaan de stapel. Is een CV maken iets wat jij goed beheerst? Dan doe jij daar al in het eerste selectieproces je voordeel mee! Gelukkig is het ook voor mensen die níét zo handig zijn met het opstellen van een CV mogelijk om een mooi CV in te sturen. Op het internet vind je diverse goede tools die jou kunnen helpen bij het opstellen en vormgeven hiervan.

Vertel meer over jezelf

Zet op je CV niet alleen je opleidingen en kwaliteiten die direct een link hebben met de functie waar jij op solliciteert, maar laat ook andere dingen naar voren komen. Ben jij een fervent vogelspotter? Leuk om daar iets over te zeggen! En sta jij elk weekend trouw als scheidsrechter langs een lijn? Ook dat is goed om te vermelden. Zelfs jouw hobby’s en passies uit jouw vrije tijd dragen bij aan jouw complete plaatje als persoon. Wie weet kan jij in je werk heel veel met die kwaliteiten?

Foto op je CV

Vergeet op je CV ook geen goede en recente foto te delen. Je hoeft echt niet de knapste te zijn om met een foto in positieve zin op te vallen. Zorg er in de eerste plaats voor dat hij scherp is en dat jij eruit ziet als iemand in de functie waar jij op solliciteert. Zorg daarnaast voor een vriendelijke, open en benaderbare uitstraling. Laat excentrieke make-up en diepe decolleté’s achterwege!

Lees ook: 6 slimme psychologische tips om te kunnen krijgen wat jij wil!

Bereid vragen voor 

Word je uitgenodigd voor een gesprek? Neem jouw CV dan uitgeprint mee. Het is fijn om hem bij je te hebben, vooral als ze hier inhoudelijk vragen over stellen. Door het CV bij je te hebben toon je dat je goed voorbereid bent én dat je serieus met de sollicitatie omgaat. Bereid daarnaast een paar vragen voor die jij tijdens het sollicitatiegesprek wilt stellen. Dit is fijn voor de dynamiek in het gesprek en ook dit draagt weer bij aan het beeld van jou als sollicitant.

Nieuwe collega’s

Bedank na het interview altijd voor het fijne gesprek. Ook als jij het misschien helemaal niet zo goed vond gaan! Loop je na het gesprek door een kantoortuin met jouw potentiële nieuwe collega’s? Zeg ook daar even vriendelijk gedag! Reken maar dat ook hun mening er bij hun leidinggevende toe doet.

Praat mee

Wat is de laatste keer dat jij solliciteerde op een nieuwe functie? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook