fb
Damespraatjes Damespraatjes

6 slimme psychologische tips die je kunnen helpen te krijgen wat je wil

Het menselijk brein is een razend interessant iets. Hoewel er nog veel is wat we niet weten over onze bovenkamer, zijn er ook dingen die we wél weten. En eigenlijk is het zonde dat we hier niet meer gebruik van maken. Zo zijn er diverse manieren waarop jij psychologie kunt inzetten om te krijgen wat je wil. Benieuwd hoe? Lees mee!

1. Kijken wie er lacht

Wanneer je met een groep vrienden bent en er een grap wordt gemaakt, let dan eens op naar wie mensen kijken tijdens het lachen. Wanneer we lachen om iets grappigs, kijken we automatisch naar degene die we zelf het leukste vinden. Dit doe je omdat je graag wil zien of jouw favoriete persoon ook moet lachen. Benieuwd wie jouw vrienden de leukste vinden? Even wat goede grappen vertellen dus!

2. Kauwen tegen de zenuwen

Ben je gestrest of super zenuwachtig? Probeer dan ergens op te kauwen of zelfs wat te eten. Hoewel de meeste mensen in deze situatie juist geen trek hebben, is het wel de oplossing. Uit onderzoek is gebleken dat kauwen de zenuwen tegengaat, dit omdat je brein denkt dat je ontspannen bent.

3. Blijven staren 

Ben je met iemand in gesprek en staat het antwoord je niet aan? Of heb je het idee dat iemand iets voor je achterhoudt? Blijf dan rustig naar diegene staren, zonder iets te zeggen. De ander zal de stilte zo ongemakkelijk vinden, dat hij/zij wel moet praten.

4. Behandel je nieuwe baas als je vriend

Heb je een spannend sollicitatie gesprek (of een ander gesprek met iemand anders wat dat moment belangrijk is), doe dan alsof je gesprekspartner je beste vriend is. Dit zorgt ervoor dat je snel ontspant en dat het gesprek een stuk soepeler verloopt. Bedenk je daarbij ook dat de interviewer misschien wel net zo zenuwachtig is als jij. Kom daarom altijd binnen met een lach. Dit geeft jou zelfvertrouwen en stelt de ander op zijn gemak.

5. Hang een spiegel achter je

Voer je veel lastige gesprekken, bijvoorbeeld op je werk? Hang dan een spiegel achter je. Mensen vinden het niet leuk om zichzelf boos of geïrriteerd te zien. Door ze letterlijk een spiegel voor te houden, zullen ze stukken vriendelijker en beleefder reageren.

6. Gapen om te ontdekken wie naar je kijkt

Ben je in een groot gezelschap en ben je benieuwd wie er alleen oog voor jou heeft? Probeer dan eens te gapen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat gapen super besmettelijk is. Zie je iemand gapen? Dan is de kans groot dat jij mee gaapt. En dat terwijl je misschien niet eens moe bent. Gebruik dit trucje door zelf te gapen en rond te kijken wie er meedoet. Dikke kans dat dit de persoon is die stiekem naar je kijkt.

Gebruik jij dit?

Maak jij al weleens gebruik van dit soort tips? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

bron: Bright Side

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook