fb
Damespraatjes Damespraatjes

Cuba en Egypte minst ‘lekkere’ vakantielanden

Goéd eten op vakantie? Blijf dan weg uit Cuba of Egypte! Zij zijn met een 6,6 en 6,9 de minst gewaardeerde culinaire vakantielanden ter wereld. Dit blijkt uit ongeveer 11.500 uitgebreide reviews van meer dan 3.500 Nederlandse reisliefhebbers op reisbeoordelingssite 27vakantiedagen.nl. Van alle continenten scoort de Aziatische keuken het hoogst en de Noord-Amerikaanse het laagst.

Over laagvlieger Cuba schrijft een reiziger: “Het eten was echt slecht. Er was weinig variatie en echt lekker koken konden ze niet. Het was vooral heel erg vet allemaal”. Een ander: “Op een gegeven moment had ik de rijst, zwarte bonen en kip wel gezien.” De top-5 minst lekkere landen wordt verder gecompleteerd door de Filipijnen, Bolivia en Brazilië.

Noord-Amerika

Op 27vakantiedagen.nl kunnen reizigers vakantielanden beoordelen aan de hand van vijf beoordeelaspecten: Cultuur & bezienswaardigheden, Natuur, Gastvrijheid, Stranden en Eten. Opvallend is dat Mexico, Argentinië en Zuid-Afrika de enige niét-Europese of Aziatische landen zijn die op Eten hoger scoren dan een 8. Noord-Amerika scoort met een 7,4 als continent gemiddeld het laagst, maar ook Afrika (7,6), Midden-Amerika en Zuid-Amerika (beiden 7,5) worden culinair gezien bescheiden gewaardeerd. “De Verenigde Staten (7,2 als gemiddeld cijfer) heeft als uitvinder van junkfood natuurlijk niet een al te beste naam in Nederland”, aldus Johannes Keuning van 27vakantiedagen.nl. “De Nederlandse reiziger is daarnaast over het algemeen niet te spreken over de ‘supersize-me-mentaliteit’ van de Amerikanen”. Zo schreef een van hen: “Veel vette hap en te grote porties.”.

Culinaire top

Azië en Zuid-Europa worden door de Nederlandse reisliefhebbers het best beoordeeld als het op eten aankomt. Absolute toplanden zijn Italië (9,1), Thailand (9) en Griekenland (8,9). Ook de keukens van Indonesië (8,6), India (8,4), Maleisië (8,3), Japan (8,4) en Portugal (8,5) zijn geliefd bij Nederlandse reisfans. Keuning: “Azië en Zuid-Europa zijn culinair gezien wereldtop. Italië heeft zijn legendarische pasta en pizza, Azië de exotische vibe, kruiden en goedkope ‘street food-cultuur’. Sowieso lijken we naar een steeds veelzijdigere eetcultuur op te schuiven, ook in Nederland. Ramen, curry, sushi en taco’s: de toko’s en eettentjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Eten moet steeds vaker een belevenis zijn. Ook op vakantie wordt dit alsmaar belangrijker.” Opvallend genoeg kent het enige Aziatische land dat vrij laag scoort qua eten – de Filippijnen – in zijn culinaire aanbod juist veel Amerikaanse invloeden.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook