fb
Damespraatjes Damespraatjes

Concentratie en productiviteit: Wat is het beste tijdstip om koffie te drinken?

beste tijdstip om koffie te drinken?

Mijn ochtenden plan ik altijd zo in, dat ik altijd tijd heb voor koffie. De eerste uren vind ik ontbijt niet zo belangrijk, dit maak ik meestal pas rond negen uur. Maar koffie? Mijn eerste kop heb ik over het algemeen om kwart voor zeven al op! Ik heb ooit geprobeerd om ook de eerste koffie pas om negen uur te drinken, maar dan zit ik toch echt minder lekker in mijn ochtend. Het liefste zit ik rond zeven uur achter mijn computer en dan moet ik scherp zijn. Zonder koffie ben ik dat stukken minder! Maar wat is nou het beste tijdstip om koffie te drinken?

Concentratie en productiviteit

Om te kunnen bepalen wat het beste tijdstip is om koffie te drinken, moet je eerst weten wát koffie nou precies voor jou doet. Natuurlijk is dat voor ieder mens anders, maar bij de meeste mensen zorgt de cafeïne in de koffie ervoor dat je je beter kunt concentreren, je productiever bent en dat je een flinke boost krijgt! Niet alleen als je een belangrijke deadline voor je werk moet halen kan het goed zijn om een bakkie te zetten, ook als je gaat sporten is koffie écht legale doping!

Beste tijdstip om koffie te drinken

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het beste tijdstip om koffie te drinken is wanneer je het gevoel hebt dat je wel even wat extra energie kunt gebruiken. Voor de meeste mensen is dat tussen 10:00 en 11:30 uur en tussen 14:00 en 17:00 uur. Op deze tijden daalt ons cortisolniveau en dit kan voor een inkakker zorgen. Een kop koffie biedt voor veel mensen dan uitkomst!

Geniet-momentje

Persoonlijk val ik meer in de eerste tijdscategorie: tussen 10:00 en 11:30. Heel eerlijk; ik zit dan vaak al aan mijn tweede of zelfs derde kopje. Haha! Na 15:00 uur drink ik geen koffie meer, anders doe ik ’s avonds geen oog dicht. Doe mij mijn bakkie pleur maar zo vroeg mogelijk in de ochtend! Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkste dat je koffie drinkt op een moment waarop jij daar zin in hebt. Het moet natuurlijk wél een geniet-momentje zijn.

Op welke tijd krijg jij meestal zin in koffie? En hoe laat drink jij je laatste kop? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook