fb
Damespraatjes Damespraatjes

Computertips voor moeders

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder computers. Dit geldt natuurlijk ook voor moeders. Van een brief typen in Microsoft Word tot de cijfers van de kinderen inzien in het systeem van school: iedere moeder krijgt met de computer te maken. Een begrijpbare handleiding voor de computer is voor iedere moeder essentieel. De handleiding ‘de computer eenvoudig uitgelegd’ behandelt alle basisvaardigheden die nodig zijn voor het gebruik van een pc.

De basis van de computer

Het is belangrijk om de basis goed onder de knie te hebben. Een handige handleiding is te vinden op klingel.nl. Deze website biedt het e-book ‘de computer eenvoudig uitgelegd’ gratis aan. Het boek legt op een eenvoudige manier uit hoe omgegaan moet worden met een computer. Zo begint het boek met het toetsenbord en de muis, accessoires die onmisbaar zijn bij het gebruik van een pc. Verder behandelt het boek het Windows Bureaublad, de basis van de Windows-computer. Ook het opstarten van programma’s en het versturen van e-mails wordt behandeld. Ook leuke vaardigheden komen aan bod, zoals online shoppen en foto’s overzetten van de smartphone naar de pc. Het boek gebruikt termen die iedereen kent. Het is daarom voor iedereen begrijpelijk, van jong tot oud.

Computerprogramma’s, e-mail en het internet

Bepaalde computerprogramma’s zijn onmisbaar voor moeders. Een hiervan is Microsoft Word. Dit programma wordt gebruikt om bijvoorbeeld een brief te typen aan de school van de kinderen. Ook het internet is essentieel voor moeders. Het internet is misschien wel de belangrijkste functie van de computer. Tegenwoordig houden veel scholen de cijfers van scholieren bij in een online systeem. Ouders krijgen vaak een toegangscode. Het is belangrijk dat bekend is hoe het systeem geopend moet worden en hoe cijfers bekeken kunnen worden. Daarnaast zijn er veel handige websites voor moeders. Zo zijn de foto’s van de kinderen eenvoudig op te slaan in een online fotoalbum. Deze is vervolgens eenvoudig te delen met vrienden en familie. Daarnaast zijn er verschillende websites waarop eenvoudig de financiën bijgehouden kunnen worden. Ook internetbankieren is tegenwoordig onmisbaar. Zo worden rekeningen ontzettend snel betaald en kan het gebruikt worden bij online shoppen.

Veilig de computer gebruiken

Bij het gebruik van een computer zitten risico’s. De pc is namelijk gevoelig voor virussen. Het is daarom belangrijk dat er een virusscanner op de pc is geinstalleerd. Ook een firewall is noodzakelijk. Daarnaast worden online accounts en het e-mailaccount beschermd met een wachtwoord. Wat is nu een veilig wachtwoord? Het wachtwoord moet bestaan uit cijfers, letters en minimaal één leesteken. Daarnaast moet het minimaal één hoofdletter en één kleine letter bevatten. Verder is het aan te raden dat het wachtwoord tussen de acht en twintig karakters lang is. Ook is het belangrijk dat het niet eenvoudig te raden is, zoals de naam van een kind of de geboortedatum. Daarnaast is het essentieel dat het wachtwoord regelmatig gewijzigd wordt. Ook komt er regelmatig spam in de mailbox. Het is belangrijk dat betrouwbare e-mails onderscheiden worden van onbetrouwbare e-mails. Alles over spam, internetveiligheid, virusscanners en firewalls wordt uitgelegd in het e-book ‘de computer eenvoudig uitgelegd’.

Reageer ook