fb
Damespraatjes Damespraatjes

Columniste Marja verzorgt wijncursus: Food&Wine

Op donderdag 1 september aanstaande start het Wijncoachingbureau met de bijzondere negendelige wijncursus: “Food&Wine” ! In tegenstelling en aanvullend op de klassieke wijncursussen ligt de basis van deze cursus besloten in smaak en smaakfactoren. Uitgangspunten zijn de door Peter Klosse gedefinieerde “Smaaktstijlen” in o.a. zijn Proefboek. Food matcht Wine en vice versa.

“We nemen de smaakstijlen bij de kop”, stelt Marja van Beek van het WIjncoachingbureau. “Deze zijn leidend gedurende 9 avonden. Ze maken deze avonden tot een bijzonder leer-en-proef spel.”

Niet alleen het proeven van wijn en producten is  belangrijk, ook de kennis die daarbij opgedaan wordt over de wereldwijnstreken.
Daarnaast veel aandacht voor wat leuk is om te lezen in, uit en over de wijnwereld; waar je mooie wijnen kunt kopen, waar je een goede wijnkaart kunt aantreffen naast een eerlijke keuken.
Wijnbars worden en passant belicht, menukaarten meegepakt. Kooktechnieken worden besproken en getest met de wijnen.
Tijdens de cursusavonden, aan de proeftafel van het Pakhuis van BuyYourWine, zal er  intensief  en hard gewerkt worden.

Kortom, een aanrader voor iedereen met een zekere passie voor wijn.

Damespraatjesactie
Marja van het Wijncoachinsbureau schrijft regelmatig columns voor damespraatjes.nl.
Iedere lezer van Damespraatjes die de cursus van het WIjncoachingbureau in Soest gaat volgen, krijgt van BuyYourWine een Wijngeschenkkistje met een klassieke rode Bordeaux. Geef bij inschrijving dus even door dat je via Damespraatjes komt!!!

Nadere informatie:
Marja van Beek
[email protected]

Lees ook de columns van Marja op Damespraatjes

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook