fb
Damespraatjes Damespraatjes

Cocktailicious: Mojito

Over de herkomst van de Mojito bestaan verschillende verhalen. Vast staat dat het uit Cuba komt. Het meest wordt beweerd dat het van origine een medicijnen drankje is van munt en limoen. Anderen beweren dat het afgeleid is van de Mojosaus. Een derde mogelijkheid is dat de Mojito afstamt van het Spaanse woord Mojado (nat). In ieder geval was het geen piratenlied zoals gesuggereerd werd in onze poll. Los van de herkomst is het natuurlijk een heerlijk zomers drankje! Hieronder het recept voor de klassieke Mojito.

Mojito2-e1387873089886

Wat heb je nodig voor de Mojito?

Havana Club (1,5 deel)
Rietsuiker of suikersiroop (2 barlepels)
Bruiswater (1 deel)
Limoen (halve limoen in kwartjes)
Munt (takje munt)
Optioneel: angostura bitters (2 druppels)

1 deel = 30 ml

Mojito-howto

Hoe maak je de Mojito?

1) Gebruik voor deze cocktail een stevig longdrink glas met dik glas om in te muddlen (stampen). Je moet namelijk goed muddlen om alle smaken te mengen, belangrijk dat je hier een goed glas voor hebt. Zet ook al vast een vol glas met crushed ice klaar.

2) Begin eerst met twee barlepels rietsuiker en de limoenpartjes (in kwartjes) in het glas te doen.

3) Nu pak je de muntblaadjes. Voor je deze in het glas doet sla je deze in de palm van je hand. Je ruikt meteen het aroma dat vrij komt.

4) Hierna neem je 4-5 muntblaadjes die je in het glas doet. Daarnaast smeer je de rand van je glas in met munt zodat je ook hier extra muntsmaak krijgt.

5) Voeg nu naar smaak witte rum toe. Ca 1 tot 1,5 deel van je barmaatje.

6) Voeg crushed ice toe en nu roer je met je barlepel alles door elkaar zodat het goed mengt. Let erop dat de limoentjes en de munt mooi zweven in je glas en niet onderin blijven liggen.

7) Top nu de cocktail af met bruiswater. Eventueel kun je ook nog 1 a 2 druppels angostura bitters toevoegen, maar dat doe ik zelf niet.

8) Garneren met extra crushed ice en een kroontje munt.

9) Je mojito is nu klaar. Zet een lekker zomers muziekje op en geniet van je zelfgemaakte mojito!

cocktailsamen-e1370844030785
Caroline en Bart know their cocktails! Al zo’n drie jaar zijn ze samen opzoek naar de leukste cocktailrecepten om via Cocktailicious.nl met iedereen te delen. Op Cocktailicious.nl vind je alleen maar zelfgemaakt cocktails. Naast de bekende klassiekers zoals de Mojito, Caipirinha, Long Island Ice Tea en de Pornstar Martini, bedenken ze ook regelmatig eigen cocktail recepten die passen bij de tijd van het jaar. Alle cocktails hebben ze zelf gemaakt, geproefd en (goed)gekeurd voor ze op de website worden geplaatst.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook