fb
Damespraatjes Damespraatjes

Club van Vrouwen die Vreemdgaan. Zou jij lid willen worden?

“Ik ben aan het flirten en wil alle dagen veel seks. Het zet m’n leven volledig op zijn kop. Ik ben in de overgang en dit had ik dus zeker niet verwacht. De behoefte aan seks is zo groot dat ik aan één man niet genoeg heb. Mijn man en ik hebben inmiddels samen gesprekken gehad met een seksuoloog”. We kwamen dit citaat tegen op Vrouwenovergang.nl. Eerlijk gezegd dachten wij altijd dat de behoefte aan seks minder zou worden tijdens of na de overgang, maar bij sommige vrouwen is juist het tegenovergestelde het geval.

Vrouwen die vreemdgaan

Toevallig dat ik bovenstaand citaat onder ogen kreeg in de week dat ik ook het boek Vrouwen die Vreemdgaan van Wieke van Oordt ontving om te recenseren. Vrouwen die vreemdgaan is een taboedoorbrekende roman over een hormonaal geheim van sommige vrouwen in de overgang.

Bibi, halverwege de veertig, weet niet wat haar overkomt: tijdens een presentatie op een beurs voelt ze ineens de onbedwingbare neiging om met een man uit het publiek naar bed te gaan. Een paar weken later bekent ze haar overspel aan haar drie beste vriendinnen. En wat blijkt? Ze doen het allemaal.

De regels van de club

Ze richten een club op: Vrouwen Die Vreemdgaan, en ze maken regels: niet vertellen, niet met bekenden, niet bij je partner weggaan en niet verliefd worden. Het gaat alleen om de seks, dus wat kan er misgaan? De vier vriendinnen gaan er vol voor, maar hoe verder ze gaan, hoe meer ze geconfronteerd worden met de werkelijkheid. Wie houdt het vol? Wie liegt? En is het soms echt beter om de waarheid te verzwijgen?

Vrouwen-die-vreemdgaan

Eindspurt van de vrouwelijke hormonen

Het leuke van het boek is dat de vrouwen gesprekken voeren die heel open zijn. Ze bespreken (bijna) alles met elkaar. Ook hoe het nou zou kunnen komen dat ze plotseling zo’n behoefte aan seks hebben. Als verklaring geven ze dat de hormonen die ervoor zorgen dat je zwanger kunt raken een soort van eindspurt maken en lijken te zeggen: “Heb nu seks, want nu kun je nog kinderen krijgen. Over een paar maanden/jaren niet meer”. Het klinkt als een logische verklaring, maar of dat ook werkelijk zo is?

Veel vrouwen hebben geen zin meer in seks

De werkelijkheid is (helaas) dat bij veel vrouwen de drang naar seks verdwijnt zodra de overgang zich aandient. We zijn heel benieuwd hoe jullie dit ervaren. Je kunt een bericht in de comments onder dit artikel achterlaten. Wil je dat niet onder je eigen naam doen, dan kun je ook een andere naam gebruiken.

Titel: Vrouwen die Vreemdgaan
Auteur:
Wieke van Oordt
Uitgeverij:
Luitingh Sijthoff
Prijs: € 18,99 en als e-book € 12,99

BESTEL DIT BOEK BIJ BOL.COM

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Kutlikker -

Na ongeveer 10 jaar waarvan 2 getrouwd een zoon geboren 1 later had ze geen zi in sex ze was droog zij ze ik moest veel in buitenland werken 14 dagen weg 3. dagen thuis en dan weer weg tot ik een week eerder thuis kwam 5 man in de slaapkamer die haar in de mond kut kond ik heb dat aan gezien mij uit gekleed en neukte haar ook ze deed haar ogen open en duwde mij weg en moest weggaan later zij ze om dat ik werkte had ze veel sex en zaad nodig ze neukte zonder pil condoom en hebben nu een dochter van wie ?? ik ben nu verhuist einde leven met een hoer

Reageer ook