fb
Damespraatjes Damespraatjes

Cindy heeft een hekel aan haar schoonzoon: “Haar ex was een veel betere match”

haat schoonzoon

Dat schoonmoeders en schoondochters niet altijd lekker samengaan, is een bekend fenomeen. Zelf heb ik een hele lieve schoonmoeder, met wie ik alles kan bespreken. Ook als we het een keer niet met elkaar eens zijn, kunnen we dat naar elkaar uitspreken. Gelukkig komt dit niet vaak voor en is het meestal vooral heel gezellig. Heel fijn, vooral omdat ik de moeder van haar kleinkinderen ben. Dan is het toch belangrijk over een lange tijd door één deur te kunnen. 

Het kan ook anders; een schoonmoeder die een hekel heeft aan haar schoonzoon. Zo is het ook bij Cindy, die een hekel aan Erik, de man van haar dochter Sophie heeft. In een openhartig telefoongesprek luchtte zij haar hart.

Trots

“Sophie is een geweldige vrouw en moeder. Ze is pas 31, maar heeft haar leven volledig op de rit. En daar heeft ze hard voor gewerkt! Na het behalen van haar gymnasium-diploma startte ze direct haar studie rechten, die ze cum laude afrondde. Meteen na haar studie is ze begonnen bij een groot advocatenkantoor, waar ze inmiddels een veelbelovende jonge advocate is” vertelt Cindy ons trots over haar dochter. “Daar bovenop is ze ook nog eens moeder van zoontje Dex (2 jaar) en dat doet ze echt buitengewoon goed.”

Schoonzoon Erik

Hoewel Cindy lovend lijkt over het leven van haar dochter, is er één ding waar ze zich mateloos aan stoort: haar schoonzoon Erik. “Hij is echt het tegenovergestelde van Sophie. Sophie is een harde werker, hij loopt alle kantjes er van af. Sophie studeerde cum laude af, Erik heeft zijn studie bedrijfskunde nooit afgemaakt. Sophie is een talent in de advocatuur, Erik werkt parttime in het restaurant waar hij al tijdens zijn studententijd in de bediening stond. Sophie betaalt de hele hypotheek in haar eentje, Erik geeft zijn geld uit aan de personeelsborrel na zijn werk.”

Gek op ex

Voordat Sophie Erik ontmoette, met hem trouwde en een kind met hem kreeg, had ze een andere relatie. “Job was een geneeskunde student en net als Sophie heel intelligent en ambitieus. Ze hadden bijna zes jaar een relatie, maar gingen uiteindelijk uit elkaar omdat ze niet het gevoel hadden samen oud te willen worden. Sophie en Job zijn nog steeds bevriend en hij komt zelfs nog bij mijn man en mij over de vloer. We zijn allemaal gek op Job.”

Zonder nadenken

Regelmatig zegt Cindy dat Job de man is waar Sophie oud mee had moeten worden. “Job heeft achteraf veel spijt gehad dat Sophie en hij hun relatie hebben verbroken. Sophie ontmoette Erik snel na de breuk met Job en heeft zich hier volledig op gestort. Zonder nadenken, denk ik eigenlijk. Een jaar later was ze getrouwd en zwanger. Mijn dochter is een geweldige moeder, maar ik had liever gezien dat ze deze stappen met Job had gezet.”

Lees ook:
Ik Laura, nymfomane #33: Het loopt volledig uit de hand!

Terug naar Job

Cindy weet dat het not done is om zo over haar schoonzoon te praten. “Tegen Sophie en de buitenwereld probeer ik te doen alsof er niks aan de hand is. Zij heeft er niks aan als ik over haar man ga zeuren. Ik weet zeker dat er een dag komt dat ze ziet hoe hij is en ze teruggaat naar Job. Ik gun mijn dochter en kleinzoon gewoon beter.”

Meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

A -

Het klinkt teveel als een irreëel moeder die een onjuist beeld vaan haar dochter heeft en dat ook nog uitvergroot om haar standpunt kracht bij te zetten.
Moeders weten helemaal niet dat hun kind goed functioneert, dat bepaalt de baas.

Al kan het ook zijn dat dochterlief bij mammie heeft lopen klagen en dit beeld mede heeft vormgegeven.

Joris -

Cindy, lees je hier ook mee?

Joris -

Volgens mij heeft moeder het een beetje zwaar dat haar huidige schoonzoon niet helemaal OSM is…

Reageer ook