fb
Damespraatjes Damespraatjes

Christa (41): ‘Het lijkt wel of mijn beste vriendin van me af wil en steeds meer afstand neemt’

Toen hun dochtertjes verlegen en onwennig de eerste stappen in groep 1 van de basisschool zetten,  leerden Christa en Mirre  elkaar kennen.  De meisjes werden vriendinnen en hun moeders ook. Alles deden ze samen met hun meiden. Christa en Mirre werden onafscheidelijk, belden en appten elkaar de hele dag. “Maar ik voel dat Mirre afstand neemt, en daar baal ik zo van.”

Hun meiden zijn na de vakantie naar groep 8 gegaan, laatste en belangrijk jaar. Ook voor Christa en Mirre. “Wij zijn van die moeders die je altijd ziet op school. Hoe druk we ook zijn, als er hulp nodig is, dan zijn wij er. ” Maar ook na schooltijd zijn de vrouwen veel samen. Uren brachten ze koffieleutend door in het hete zwembad terwijl hun dochters les kregen, ze schreeuwden hun longen uit hun lijf langs de hockeylijn en planden om de bezigheden leuke afspraakjes. “Mijn leven is zoveel leuker geworden door Mirre.”

Overdreven vriendin

Maar sinds een paar maanden lijken er scheurtjes in de vriendschap te komen. Mirre heeft via haar jongere zoontje een andere moeder leren kennen met wie ze het erg goed kan vinden. “Mirre belde me om koffie te drinken en toen ik binnenkwam, zat die moeder er. Heel overdreven schonk ze mijn koffie in en deed of ze al jaren thuiskwam bij Mirre. Ik voelde me te veel en Mirre praatte veel meer met Shana, die moeder, dan met mij. Alsof ik niet bestond. Na een half uurtje stond ik op en ben ik weggegaan.”

Wel met haar op pad

Met lede ogen moet Christa toezien hoe Mirre en Shana vriendinnen worden. Steeds vaker zegt Mirre afspraakjes die ze al lang geleden met Christa had gemaakt af, iets dat ze voorheen nooit deed. “We hadden lang geleden bedacht om nog eens een keer met de meiden naar de Efteling te gaan, dus ik vroeg dat aan Christa. Ze zei dat ze even krap bij kas zat. Dat vond ik raar, want geld is nooit een probleem geweest. Is oké, het kan een keer gebeuren. Maar toen ik een week later van een kennis hoorde dat Mirre met Shana en hun kinderen een dag naar Walibi zijn geweest, viel mijn mond open van verbazing. Wel met haar weg, maar niet met mij naar de Efteling? Ik snapte er niks van.”

Ze loopt met haar door de stad

Als Christa Mirre appt voor een bak koffie, zegt ze regelmatig af. “Ze antwoordt dan dat ze niet lekker is en even op de bank wil liggen. Wel een beetje gek dat ik even later, als ik boodschappen ga doen, haar met Shana door de stad zie wandelen. Zo gammel ben je niet, denk ik dan. Ik vind het niet leuk, maar kan Mirre natuurlijk niet verbieden om andere keuzes te maken. Ik heb alleen wel liever dat ze dat eerlijk tegen me zegt. Nu voel ik me aan de kant gezet, afgedankt en ik vertrouw Mirre niet meer. Ik snap ook niet wat ze in Shana ziet; zo’n overdreven mens en niet al te slim ook.”

Ik wil haar niet kwijt

Ze ziet er vreselijk tegenop, maar morgen wil ze het opengooien. “Ik wil er met Christa over praten, ik wil weten waar ik sta. En als zij klaar is met me, vind ik dat ze dat moet zeggen. Daar niet over moet liegen. Ik weet zeker dat de vriendschap met die Shana niet lang houdbaar is, maar daar komt ze vanzelf achter. Als het over is, hoeft Mirre niet huilend bij mij aan te kloppen, want dan voel ik me opeeens niet zo lekker. Nou ja, ik doe wel heel stoer, maar ik ben gewoon bang om mijn vriendin kwijt te raken. Ze weet alles van me en ik houd van haar. Ik wil haar niet verliezen.”

Herken jij je in het verhaal van Christa? Of helemaal niet en zorg jij ervoor dat al je vriendinnen ook bevriend met elkaar raken? Hoe doe je dat? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Faiza -

Ja zeker bij mij gebeurd. Lekker laten gaan en nooit terug nemen als er ooit wat tussen die 2 gebeurt.

Joris -

En, hoe is het gesprek verlopen?

sarina -

zo herkenbaar

Reageer ook