fb
Damespraatjes Damespraatjes

Chrissy Teigen openhartig over postnatale depressie na geboorte dochter

We kennen Chrissy Teigen -de vrouw van John Legend- als één van de meest vrolijke en sprankelende vrouwen uit Hollywood. Het model staat bekend om haar vriendelijke karakter en goede gevoel voor humor. Niet gek dat ze als co-host van Lip Sync Battle ongekend populair is. Chrissy staat niet alleen bekend om haar vrolijkheid, ze wordt ook geroemd om haar eerlijkheid.

Postnatale depressie

Haar eerlijkheid is vaak onderwerp van gesprek voor de media. Zo plaatste ze foto’s van de striae op haar benen op Instagram, bekritiseerde ze Donald Trump op Twitter en heeft ze nu een essay geschreven voor het blad Glamour. Het essay gaat over de postnatale depressie die ze na de geboorte van haar dochter Luna kreeg.

In het essay geeft ze aan moeite te hebben gehad om weer aan het werk te gaan. Snel na haar bevalling werd ze weer verwacht op de set van Lip Sync Battle, Zelfs met haar maatje en mede presentator LL Cool J kreeg ze problemen. “Ik was kribbig tegen iedereen en had last van allerlei pijntjes.”

Ook met eten had Chrissy problemen. Normaal gesproken is Teigen dol op eten en maakt ze er zelfs boeken en programma’s over. Maar haar eetlust verdween na de bevalling als sneeuw voor de zon: “Ik kon gewoon twee dagen niet eten, en voor iemand als ik is dat niet normaal”.

Naar de dokter

De stemmingswisselingen en depressie werden zo heftig dat Chrissy besloot om naar de dokter te gaan, die vertelde haar dat ze een postnatale depressie had. Pas nu, 11 maanden na de geboorte van Luna, durft ze erover te spreken, “Ik kon het maar moeilijk een plaatsje geven en daarom duurde het zo lang voor ik er iets over kon zeggen”. Ze wil andere vrouwen duidelijk maken dat het niks is om je voor te schamen, ze stimuleert vrouwen om er open over te zijn en hierdoor jezelf te helpen.

Steun

Over haar man John Schrift Chrissy dat hij een enorme steun is geweest: “Hij deed alles om ervoor te zorgen dat het goed met me ging. Hij heeft heel veel geduld met me en verzorgt me goed”.

We hopen dat Chrissy alles weer goed op de rit kan houden. Het is een vrouw waar we dol op zijn en echt het aller beste gunnen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook