fb
Damespraatjes Damespraatjes

Chinese vrouwen die ‘overblijfseltjes’ worden genoemd door hun ouders, slaan keihard terug!

In China is het heel erg belangrijk dat de familie eer wordt hooggehouden. Zo moet je je netjes gedragen, goed presteren op school, je ouders respecteren en een goede partner vinden. Lukt het je niet om aan één of meerdere van deze eisen te voldoen? Dan zijn veel Chinese ouders erg teleurgesteld en hebben ze het gevoel dat de familie eer is aangetast. Deze eeuwenoude tradities leggen een enorme druk op jonge mannen en vrouwen in China. Hoewel het natuurlijk onderdeel is van hun cultuur, moet ik zeggen dat ik er elke keer erg van kan schrikken.

Zo schrok ik ook enorm van dit filmpje. Ik werd er zelfs enorm emotioneel van… Het filmpje werd gemaakt door verzorgingsmerk SK-II en je ziet jonge Chinese vrouwen die nog niet getrouwd zijn. Hun ouders zien ze als mislukkelingen, overblijfseltjes en spreken dit hardop uit. Waar hun dochters naast zitten… We kunnen ons niet voorstellen hoe het is als je ouders hardop zeggen dat ze je eigenlijk niet mooi vinden en wel snappen dat mannen je niet willen. Het gaat echt door merg en been.

Gelukkig krijgt het filmpje een verrassende wending en worden de jonge vrouwen op de mooist mogelijke manier geportretteerd, namelijk als zichzelf. Met behulp van SK-II durven ze tegen hun ouders te zeggen dat ze gelukkig zijn alleen en wel willen wachten op een geschikte partner. De ouders zijn zichtbaar aangeslagen en nemen een nieuw standpunt in. Echt even kijken dit!

LET OP: HET FILMPJE IS IN HET CHINEES! JE KAN ENGELSE ONDERTITELING AANZETTEN DOOR BENEDEN IN HET SCHERM VAN HET FILMPJE OP HET PIJLTJE OMHOOG TE KLIKKEN. DAARNA KLIK JE OP ‘CC’, DIT ZORGT ERVOOR DAT DE ENGELSE ONDERTITELING AANSPRINGT!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook