fb
Damespraatjes Damespraatjes

Chinese peuterjuf krijgt doodstraf vanwege vergiftigen 25 kinderen

Toen ik mijn kindjes voor het eerst naar de crèche bracht, vond ik dat best even moeilijk. Je hebt ze het liefste de hele dag bij je, maar dan kom je qua werk natuurlijk tot helemaal niks. Bij ons gaan ze dus drie dagen per week naar de opvang en dat vinden ze eigenlijk heel erg leuk. Met het volste vertrouwen laat ik ze achter en er is (voor zover ik weet) nog nooit wat geks gebeurd. Zo hoort het te zijn!

25 kinderen vergiftigd  

Helaas kan het ook anders… Zo nu en dan hoor je de meest vreselijke verhalen over dingen die zich op kinderdagverblijven afspelen. Deze vreselijke dingen gebeuren overal ter wereld, maar nu kwamen we een wel heel bizar verhaal tegen. Een Chinese peuterjuf vergiftige namelijk 25 kinderen op de crèche waar zij werkte.

Wraak op collega

Wang Yun werd vorig jaar opgepakt nadat er kinderen van haar crèche met spoed naar het ziekenhuis werden afgevoerd. Na het ontbijt werden ze onwel, doordat Yun natriumcarbonaat in de pap van de kinderen van de groep van een collega had gestopt. Dit deed ze omdat ze ruzie had met die collega en op deze manier wilde ze wraak nemen op haar.

Lees ook: Hoe groot is de kans dat je met een spiraaltje toch zwanger raakt?

Doodstraf

Eén van de 25 kinderen heeft het niet overleefd. De rechtbank noemt de juf ‘verachtelijk en slecht’.  “De consequenties van haar misdaden zijn erg serieus en ze verdient het om ernstig gestraft te worden”, zegt de Chinese rechtbank. Ze kreeg dan ook de doodstraf, die zal worden uitgevoerd door middel van een dodelijke injectie of een vuurpeloton.

Niet alleen de kinderen op de crèche werden het slachtoffer van deze juf, ook haar eigen man probeerde ze al eens te vergiftigen.

Praat mee

Jeetje, wat een heftig verhaal. Persoonlijk ben ik een tegenstander van de doodstraf, maar dit soort situaties zijn echt heel erg. Wat vind jij: is de doodstraf gepast in een dergelijke situatie? Ik ben heel benieuwd naar jouw mening. Praat mee in de reacties onder dit artikel.

Reageer ook