Chef Wim Ballieu laat zien hoe je in 5(!) minuten een driegangendiner maakt

Het koken van een uitgebreid kerstdiner kan erg stressvol zijn en heel lang duren. Zelf sta ik op dit soort dagen vaak de hele dag in de keuken te zwoegen op een uitgebalanceerd menu. Maar dat het ook anders en veel sneller kan, laat chefkok Wim Ballieu zien. Zijn uitdaging: maak in 5 minuten een compleet driegangendiner. 

Een kerstdiner in 5 minuten

Wat staat er op het menu? Pompoensoep met kokos en sinaasappel, risotto met zeekraal, champignons en coquilles, zoete aardappelfrietjes en vers sortbetijs. Als ik dit zo lees kan ik bijna niet geloven dat je dit in 5 minuten kunt maken, maar het is dus écht waar.

Hoe je dat doet? Dat zie je in deze video!

Wij vinden het heel knap! Natuurlijk is Wim een professional, maar alsnog: hij toont aan dat je met de juiste apparatuur heel snel een mooi menu op tafel kunt toveren.

Wat eten jullie deze kerst?

Kook jij dit jaar ook een kerstdiner? En wat staat er bij jullie op het menu? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in de comments onder dit artikel. Ben nog hard op zoek naar wat lekkere inspiratie 🙂


Reageer ook