fb
Damespraatjes Damespraatjes

Charlotte: “Ik voel me bedrogen door mijn vriendinnengroep”

bedrogen door mijn vriendinnengroep

Juist dat ze allemaal heel verschillend zijn, maakt de vriendinnengroep van Charlotte zo leuk. Zes meiden, zes karakters. “We kennen elkaar sinds onze studententijd. Hingen we regelmatig samen in de lampen en gingen we vaak achterstevoren naar huis. Wat een pret.” Maar sinds een paar weken vindt Charlotte (37) het niet meer zo gezellig met haar vriendinnen. “Ik voel me buitengesloten en bedrogen.”

Het was gelijk dikke mik

Tussen Charlotte, Marloes, Tanja, Sterre, Fleur en Jacolijn was het vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten dikke mik. “Toch altijd spannend de eerste weken van een nieuwe studie en je zoekt dan al snel naar studiegenootjes met wie je denkt een klik te hebben. Wij kwamen bij elkaar in een groepje en hadden het gelijk heel gezellig met elkaar. We bleken alle zes een talent te hebben om in de kroeg aan de bar te hangen, eindeloos te kletsen en overal lol te maken. Nou dat schept een band kan ik je zeggen.”

We delen lief en leed

Verschillende stedentrips maakten ze samen. “Ja, echt zo leuk. Een van ons stelde een stad voor en maakte een programma voor een paar dagen. De anderen werden dus verrast. Ik stelde bijvoorbeeld voor om naar Barcelona te gaan en zocht op internet allerlei leuke hotspots. Van musea tot restaurant. Nou je kan je voorstellen dat we tijdens zo’n stedentrip een bezienswaardigheid zijn. We zijn hartstikke luidruchtig en liggen regelmatig in een deuk.” Naast lollige dingen, wordt er in de vriendinnengroep lief en leed gedeeld. “Een paar maanden terug is de moeder van Marloes plotseling overleden. Loes was ontroostbaar en als één man zijn we om haar heen gaan staan. Waren er voor haar als ze ons nodig had en dat is zo fijn.”

Mijn relaties bleken niet zo steady

Dat klinkt allemaal toch heel fijn en liefdevol? “Ja zeker, en dat is het ook, alleen sinds een paar weken vind ik het allemaal niet zo leuk meer. Zoals ik al zei: we zijn allemaal heel verschillend. En dat was nooit een probleem, sterker: het was juist prima omdat we elkaar versterkten. Nadat we onze studie hadden afgerond, waaierden we allemaal uit. Tanja ging een jaar naar het buitenland, Sterre en Fleur namen een sabbatical en Jacolijn trouwde vrij jong met haar jeugdvriend. Later volgden mijn andere vriendinnen ook en zeiden ‘ja’ tegen hun liefdes van hun leven. Mijn relaties bleken nooit zo steady en sinds een jaar ben ik weer single. Daar baal ik van, want ik heb een kinderwens maar telkens val ik op foute mannen die zeggen dat ze een kind willen maar als puntje bij paaltje komt laten ze het afweten.”

Jacolijn versprak zich

Eerst smulden de andere meiden van de date-verhalen van Charlotte maar inmiddels merkt Charlotte dat haar vriendinnen niet meer zo geïnteresseerd zijn. “Als ik wil vertellen over een date, dan werd er overheen gepraat. Het gesprek ging dan al snel weer over de kinderen, want alle vijf mijn vriendinnen zijn moeder. Ik ben de enige zonder kinderen en zonder vaste partner.” Nu heeft Charlotte ontdekt dat de andere meiden een nieuwe whatsappgroep hebben zonder haar. “Echt zo pijnlijk. Jacolijn versprak zich laatst over iets dat in de andere groep werd besproken. Toen ik heel verbaasd reageerde en zei dat ik geen idee had waarover ze het had, werd ze helemaal rood. Nu blijkt dus dat ze het in die whatsappgroep waarin ik dus niet zit, de kinderverjaardagen bespreken, vakantiefoto’s met het gezin delen en afspraakjes maken voor dubble-dates. Toen ik daar achter kwam, kon ik wel huilen.”

Ze willen me niet meer

Charlotte voelt zich bedrogen en buitengesloten. “Waarom doen ze dat nou? Waarom sluiten ze me buiten? Ik ben er stuk van en weet niet zo goed wat ik nou moet. Ik heb al op het punt gestaan om er in de groepsapp waarin ik wel zit iets over te zeggen. Maar wat moet ik erover zeggen? Echt zo pijnlijk dit, ik weet echt niet wat ik hiermee aan moet. Een jeugdvriendin vindt dat ik met ze moet breken, het is wel duidelijk dat mijn studievriendinnen mij er niet bij willen hebben. Dat kan ik gewoon niet geloven, we hadden het altijd zo fijn. Je maakt mij niet wijs dat dat nu opeens over is.”

Wat zou jij doen? Zou jij je vriendinnen nog vertrouwen? Ze vergeven? Of zou je onmiddellijk al het contact verbreken? Wat raad je Charlotte aan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Bovenste afbeelding: Unsplash+

De man van Elsemieke denkt alleen maar aan zijn marathon

 Wie ooit een marathon heeft gelopen, weet dat een goede voorbereiding daarop nodig is. Elsemieke (52) had geen idee. “Toen Jaap vorig jaar zei dat hij de marathon van Amsterdam wil lopen, dacht ik meteen: ‘als dat jouw droom is, dan moet je dat doen.’ Ik heb zelf weinig met hardlopen, maar moedigde het plan van mijn sportieve man aan.” Inmiddels wordt ze gek van Jaaps egoïstische gedrag. “Ik sta elke dag twee verschillende maaltijden te koken omdat meneer niet meer met de pot mee wil eten… LEES HIER VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Joris -

Misschien is het niet bewust buitensluiten, maar verwachten ze dat het voor jou pijnlijk ofwel oninteressant is om ouder-gerelateerde gesprekjes te voeren en foto’s te delen. Je gaat uit van het ergste, maar heb je ze al eens gevraagd waarom die aparte groeps-app er is? Misschien proberen ze op deze manier juist wel rekening met jouw gevoelens te houden.

Ik vind verschillende groeps-apps met overlappende deelnemers niet vreemd; in mijn kring is er een gezamenlijke groeps-app en een subgroepje met hen die ouder zijn – juist omdat de laatste luier-aanbieding voor de rest irrelevant is en baby-spam niet door iedereen op prijs wordt gesteld. Voor ik een kind had, wist ik niet van het bestaan van die groep. Voelde ik me met terugwerkende kracht buitengesloten toen ik op enig moment werd uitgenodigd? Nee. Vond ik het fijn dat ze de luier-aanbiedingen niet eerder met me deelden? Ja, zeker wel. Tot die tijd was de “content” totaal irrelevant.

Petra van Dorp -

Jammer maar helaas, je vriendinnen zitten in een andere levensfase. Zij met de kinderen, jij met je vrijgezelle bestaan. Dan groeien mensen uit elkaar, hoe pijnlijk dan ook. Je hoeft niet rigoureus met ze te breken, maar je kunt het contact met ze op een lager pitje zetten. Wat ik wel pijnlijk vind en dat zou me ook een enorme knauw geven, is dat ze een aparte app groepje hebben aangemaakt. Dat is gewoonweg achterbaks. Als ik jou was, zou ik op zoek gaan naar andere vriendinnen. Het is nu zoals het is. Hopelijk vind je snel betrouwbare vrouwen die niet achter je rug zoiets doen.

Anoniem -

Ik zou ze hartelijk bedanken voor de leuke tijd maar nu aangeven dat je het idee krijgt dat ze jou buitensluiten. Ik zou direct de groep verlaten. Als het echte vriendinnen zijn zullen zij de 1e stap moeten zetten richting jou!

Reageer ook