fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lotte wordt buitengesloten door de moeders op het schoolplein: “Veel geroddel en gegniffel”

Marit lag nog in de kinderwagen toen Lotte met haar man Michel een school in de buurt bekeek. Ze had gehoord dat ze op tijd moest inschrijven en besloot een kijkje te nemen. De directrice was vriendelijk, het schoolgebouw aangenaam. Hier zou Marit naar toe gaan en Lotte verheugde zich op die schooltijd, ook al was het nog even weg.

De afgelopen vakantie was heerlijk. Lotte genoot: lekker uitslapen en uren in pyjama lekker klungelen in huis. “Marit vindt dat ook heerlijk. We bakken koekjes, kleuren samen aan de grote tafel en doen spelletjes. Daarna kleden we ons aan en gaan naar buiten. Wandelen door het bos en leven ons uit in de speeltuin.” Aan school dacht Lotte nog niet. Ze had het zich zo anders voorgesteld toen haar kleine meisje verlegen groep 1 binnen schuifelde. “Ik maakte kennis met moeders die hun kind er ook brachten. We wisselden wat beleefdheden uit en al snel had ik in de gaten dat een aantal elkaar al kende. Dat zijn van die felle vrouwen, die altijd overal gelijk bovenop springen en hun mening klaar hebben. Ik heb dat niet en wil dat ook niet.”

Dure merkkleding

In het begin zoekt Lotte nog aansluiting maar merkt dat haar meningen zo haaks staan op die van de andere moeders, dat ze besluit niets meer te zeggen. “Wij leiden een simpel, slow leven zonder al te veel luxe. Dat vinden we fijn. De schoolmoeders steken elkaars ogen continu uit met steeds weer nieuwe kleding, kinderfeestjes die handen vol geld kosten en hun kinderen dragen dure merkkleding. Wij geven daar totaal niet om.” Ergerlijk ook vindt Lotte dat die moeders altijd bij elkaar staan te klitten en over de juffen en meesters staan te roddelen. “En ook over elkaar. Want zo ontzettend bevriend zijn ze kennelijk ook niet.”

Hier! Afgedankte kleren

Lotte heeft het gevoel dat ze ook steeds over haar praten. “Ik kleed me alternatief en koop mijn kleding in tweedehands winkeltjes. Ik heb geen idee wat de laatste mode is en dat vind ik ook niet belangrijk. Laatst gaf een van die moeders me een zak vol kleding. “Hier,” zei ze, “je draagt toch altijd afgedankte kleren?” Ik kon wel huilen. Ik heb vriendelijk geantwoord dat ik kleding genoeg heb. De andere moeders die op een afstandje toekeken, stonden te gniffelen.” Thuisgekomen heeft Lotte flink gehuild.

Onzeker

Ze wordt zo onzeker en baalt ervan dat ze zo’n moeite heeft om zich in groepen te bewegen. “Voor Marit is dit ook niet leuk, er zijn maar twee meisjes die met haar spelen. Ik ben zo bang dat ik mijn gevoel en angst onbewust op haar overbreng en ik wil niet dat zij net zo spastisch als ik omga met andere mensen. Ik heb moeite om over niets te praten. Ik heb niet veel vrienden, maar met die ik heb, voer ik lange mooie gesprekken die ergens over gaan. Zij kijken niet naar status, maar naar de mens zelf.”

Kan niet wachten

Lotte kan niet wachten tot Marit alleen naar school kan en zij niet meer mee hoeft. “Die moeders gaan me steeds meer tegenstaan. Ik krijg er gewoon hartkloppingen van en voel me zo onzeker en dom. Maar ik heb geen idee hoe ik het tij kan keren.”

Herken je wat Lotte vertelt? Hoe ga jij met de moeders op het schoolplein om? Heb je wel eens met ze meegepraat ook al was je het niet met ze eens? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Dit verhaal verscheen al eerder op Damespraatjes

Isa: ‘Mijn moeder leeft er vrolijk op los met een andere man, terwijl mijn vader dement in een zorgcentrum woont’

vader dement moeder nieuwe relatie

“Vorig jaar werd mijn vader uit huis geplaatst. Hij is dement en het werd een onhoudbare situatie. Twee maanden daarna vertelde mijn moeder dat ze een nieuwe vriend had. Wat? Ik dacht dat ik gek werd. Ik vind het zo naar voor mijn vader en heb het idee dat hij ondanks zijn dementie iets vermoedt….. Verder lezen

46 reacties

Fiene -

Wat vervelend! Op school waar mijn zoon zit, is het gewoon alles door elkaar. Ikzelf heb er dus niet echt last van..maar ik moet ook zeggen ik kom mijn zoon ophalen en thats it! Ik heb niet echt behoefte om met de ouders te praten behalve dat ik goedemorgen en fijne dag nog zeg. Denk dat je voor jezelf moet kijken wat jij wilt, is het echt zo of denk je dat het zo is? En zijn er geen ouders in de klas die wel bij jou aansluiten? Of is het echt alle ouders (lijkt mij niet toch?) overigens is het ook van deze tijd om tweedehands kleding te kopen dus denk echt niet dat de hele school alleen maar in dure kleding koopt tenzij je echt in een hele rijke buurt woont? Dan nog zullen er wel kids zijn. En de kleding die de moeder gaf aan jou was het echt als pesten of was het een lief gebaar? En doe zelf of je neus bloedt en begroet de moeders gewoon. Gewoon hallo of een goedemorgen dan ligt het niet aan jou.

A -

Zo herkenbaar dit…..maar dit blijft tot groep 8 en heb of krijg je meer kinderen dan blijft dit tot zo de laatste die van school af gaat….

Onze kinderen gingen naar een kleine school waar ook ik op heb gezeten… onze woonplaats is niet zo groot maar heeft wel een school.
Bij mijn oudste ging het redelijk, de ouders waren een stukje ouder maar ooit waren we klasgenoten (vroeger zaten er 3 klassen in 1 lokaal) de schoolloopbaan van de oudste gaat dus redelijk… Niet veel roddel en achterklap zeg maar…

Maar de jongste(voor ons dan) zat in een klas met kinderen van mijn oud klasgenoten (in veel gevallen hun oudste.) vroeger waren de ouders, moeders, al beste vriendinnen en dat zijn ze nu nog steeds maar hun kinderen (klasgenootjes van onze jongste) dus ook…. en hun kinderen zijn in een aantal gevallen zelf familie omdat de moeders getrouwd zijn met broers van elkaar….
Feestjes amper gehad was altijd hetzelfde kliekje die het metelkaar vieren en daar pastte onze jongste niet tussen… Ook ik werd in niks betrokken en had beter contact met ouders van andere klassen.
Dit kliekjesgedrag gaat 3 generatie’s terug want de ouders van deze moeders vormen ook een kliek… Dus 3 generatie’s kliekvorming met verschillende posties in plaatselijke verenigingen dus je snap het al het gaat niet altijd even eerlijk om iets voorelkaar te krijgen.
Tot de laatste dag was/werd ik buitengesloten het kado voor school zag ik pas toen het onthuld werd…. ach zij hadden het bedacht en overlegden met elkaar maar waren mij even vergeten… omdat ik dit al aanvoelde heb ik samen met onze jongste zelf een afscheidscadeau gemaakt….
Toen we naar huis liepen viel er een last van mijn schouders af met de gedacht: zo daar zijn we vanaf…. want onze jongste gaat naar een andere school en volg een eigen weg… de rest zit bijelkaar in de klas en de geschiedenis herhaald zich voor de derde keer

Zodra je vanaf de eerste groep word buitengesloten als ouder dan zal dat zolang blijven bestaan tot er iets veranderd, zoals een verhuizing of andere school…. Dus je moet echt doorzetten en idd de dagen aftellen tot wanneer je kroost alleen naar school kan…. als dit gedrag je kroost iig niet beinvloed…. gedragen de kinderen zich netzo als hun ouders dan zou ik zelf een andere school aanraden (als heb ik mijn eigen raad niet zelf opgevolgd )

Chris -

Afschuwelijk, zo herkenbaar. Ik heb dit ook meegemaakt. Uiteindelijk ben ik het slachtoffer van een uiterst gemeen roddelcircuit geworden waar zelfs de buurvrouw aan meewerkte. Mijn man maakte in die tijd snel carriere en dat zorgde voor een onvoorstelbare haat. We moesten ons kind op een andere school zetten. Zij werd zelfs door een moeder mentaal gemolesteerd, die haar bedreigde in het fietsenhok. Wees voorzichtig voordat het te laat is en je met een burnout komt te zitten of andere problemen krijgt.

Yvon bakker -

Zelf mee gemaakt. Het groepje populaire vrouwen op t schoolplein zag mij niet staan. EN maar roddelen kletsen over iedereen. Mijn dochter kwam op speciaal onderwijs terecht. Daar was ze op haar plaats. Daarvoor werd ze gepest en buitengesloten. Ik zelf ook omdat ik mii met niemand bemoeide.had een hekel aan die m oeders en ik ging altijd apart alleen staan.was nare tijd.ook omdat zij t enige kind in de Klas was dat gescheiden ouders had. Werd ik nagewezen.EN over me geroddeld. Blijf bij die m oeders weg uit de buurt. Negeer ze.

Ilse -

Ooh ik herken dit wel!!!
Ik moest wel eens de kinderen van mijn man op halen op school,
Alleen de ex van mijn man haalde ze de andere week weer op en zo ging dat week op week af…
Als ik daar stond werd ik met de nek aangekeken er werd over me gepraat terwijl ik het kon horen…
Uiteindelijk kwam er 1 naar me toe vragen of bepaalde dingen klopte die de ex van mijn man daar rondstrooide als zij de ophaalde…
De belachelijkste dingen werden me gevraagd…
Toen ze in de gate kregen dat het allemaal op onzin en gestook berustte begonnen ze te praten, maar eerlijk gezegd was ik er toen alweer helemaal klaar mee!!!

Titi -

Wij hebben 6 kinderen waarvan
Nu nog 3 schoolgaande zijn. Als ik al eens de kans heb om een van hen op te halen of te brengen wat niet vaak het geval is dan sta ik nooit bij andere ouders. Ik heb hier ook geen behoefte aan. Ik ben er voor mijn kind niet voor het plezier van een ander.

Kaatje -

Je klinkt als een lieve introvert met een groot hart en diepgang. Die dames op het plein zijn oppervlakkig en zullen nooit bij jou passen. Zoek mooie mensen om echt de verbinding mee aan te gaan, want die zijn er genoeg, ze schreeuwen alleen wat minder hard en vinden het net zo lastig als jij om hiermee om te gaan!! Ik heb als extraverte introvert ook bij het groepje hippe moeders gehoord, maar ik werd erg ongelukkig van het oppervlakkige en saaie gedoe! Nu ben ik gewoon vriendelijk, maar geniet van echte mensen om me heen!

Hilly -

Blijf alsjeblieft jezelf. Wees trots op jezelf. Je bent goed zoals je bent. Het zou fijn zijn als er meer moeders waren zoals jij.

Elly -

Deze moeder loopt voor op de maatschappelijke ontwikkelingen. Ben trots dat je tweedehands kleding draagt. Je geeft een goed voorbeeld aan je kinderen We moeten zuinig zijn met de spullen en hergebruik op alle manieren is het devies. Het is een verkeerde instelling om steeds maar nieuw te kopen.
Dus: ga zo door en vertel vooral je kinderen waarom jullie zo leven.

Jessica -

O heeeel herkenbaar dat soort typetjes!
Een van de reden dat ik bewust niet heb gekozen voor de school aan het einde van mijn straat voor mijn kinderen.Maar een paar straten verder op.Staan hier ook met groepjes op het schoolpein swetsend over alles wat ze hebben.En de bek opentrekken over iedereen die(anders) is dan hun. Ze rijden hier als gekken door de straat met grote dure auto’s met de kinderen achter in de auto.Er is mijn meerdere keren gevraagd waarom waarop ik zij dat ik mijn niet thuis voel bij dat soort moeders.

Mark -

Ach dat zijn van die vrouwen waarvan de kerel zich de pleuris werkt en zij het geld ervan uitgeven, van die leeghoofdige figuren, lekker je eigen plan trekken

N. -

Wow, klinkt als een stelletje vrouwen die nooit iets in hun leven hebben bereikt en nooit zijn veranderd sinds hun eigen schooltijd. Keihard boven staan dus.

Sonja -

Weetje elk mens is goed, wanneer het een andere niet bewust kwetst.

Ik lees ook verknocht de ogen uitstreken betreft merk kleding… dat is hoe hebben zelf tot je neemt…

Ik hou van beide,, ik doe wat ik zelf wil ik loop in pyama naar school ik loop netjes naar school…

Interesseert met niet wat de rest van me denk… ik breng en haal me kind. En voor de rest ben ik altijd aardig en netjes tegen iedereen. Tot dat je het niet naar mij bent.. krijg je het zelfde terug.

Die zak kleding hadden ze mij mogen geven hahahaah … als je 2dehands neemt… dan is dat toch aardig?
Dat zou ik wel zonopvatten… veel moeten naar zichzelf ook kijken. Het ene is niet beter dan het andere.

Het is alleen anders dan jij

N -

Ik werd nagekeken nadat ik ging scheiden en mijn ex ruzie met me maakte bij school. Ik was de boosdoener van de ruzie en de scheiding van mij onder de moeders . Ik was “maar een verzorgende IG” geweest in de ouderenzorg en nu helaas door een spieraandoening volledig arbeidsongschikt verklaard. Eerst hoorde ik erbij omdat mijn ex man een hoge universiteitsopleiding had gehad en ik nog getrouwd was met hem en opeens na die ruzie bij school (waar ik niks aan kon doen), ik sprak hem alleen aan dat mijn kind niet in pyjama naar school moest gaan en dat hij niet de afspraak had nagekomen. Kinderen hadden samen met hem bij zijn nieuwe liefde gelogeerd op de grond wel te verstaan. Mijn kind zei me dat omdat ik de jas kwam brengen omdat het weer was omgeslagen. Toen ik zei dat ze de pyjama nog aan had en ze niet bij haar mochten slapen op de grond zei hij me iets, waardoor bij mij de stoppen doorsloegen en ik verkocht hem een klap in zijn gezicht. Nu gaat alleen de jongste nog naar de basisschool en gaat hij alleen . Dus zie ik niemand meer . Geroddeld wordt er overal. 5 jaar kijken ze je langs je door en zeggen ze niets meer en zie je ze kijken terwijl ze praten. En opeens als je een nieuwe liefde hebt gevonden praten ze weer. Mijn reactie: waarom zou ik nu opeens wel weer met jullie moeten praten en je me 5 jaar lang genegeerd hebt, zielige mensen . Zo hun mond was gesnoerd en ze stonden met hin bek vol tanden.

Anoniem -

Zo herkenbaar. Gebeurt precies hetzelfde bij. Maakt niet uit wat ik doe of zeg ik kom er gewoon niet tussen. Mijn kind wordt niet uitgenodigd om te spelen etc. Al jaren doe ik geen moeite meer. en roddelen daar zijn ze goed in en ook over elkaar. En ze denken dat ze beter zijn dan de rest. Kan niet wachten tot mijn zoon klaar is met groep 8. Ik vind het wel zielig voor mijn kind want hij heeft daardoor geen vrienden. Niks van aantrekken. Het ligt echt aan hun.

Bernita -

Ik was jong moeder, 18 jaar … was het gewend dat de “ moeders “ naar me keken, ben altijd mezelf gebleven. Mijn zoontje had nergens last van, had vriendjes genoeg. Ik had mijn eigen vrienden. Moeders bij school zijn gelukkig niet de norm voor de rest van je leven 😂😂😂😂

Jannie -

Bekend verhaal gebeurt op alle scholen
Dan de cadeautjes die de leraren en leraressen krijgen aan het eind van het schooljaar.
Te belachelijk voor woorden dat is echt van kijk eens wat pietje geeft,wordt er kotsmisselijk van.
De school kan een eind maken aan dat soort gedrag strenger optreden en anders van schoolplein verwijderen.

Peter Steen -

Het zou bij een klasse afsluiting/feest wel eens goed zijn al die over het paard getilde moeders eens goed op hun nummer te zetten
Het gaat niet om de kleding maar om de mens die er in zit

Daantje -

De moeders in kwestie zijn ontzettend onzeker joh! Die vrouwen “klitten” bij elkaar, omdat ze zich individueel geen houding kunnen geven.
Jij bent jezelf en kiest daar bewust voor. Daar kunnen veel (vrouwen) niet mee om gaan. Blijf bij jezelf en twijfel niet over wie je wilt zijn. Succes!

Geer -

Heeeelherkenbaar!!!!!
Maar ik heb “poep” aan ze.
Moet je ook eens proberen, zo bevrijdend als je dat een maal kan! Heeft bij mij ook een tijdje geduurt voor dat ik dat kon. Maar het is heerlijk als het je lukt!

Iva F -

Hier in het zuiden het zelfde, komt overal voor.
Een paar moeders keken mij ook vaak zo minderwaardig aan vooral als ik net uit de tuin kwam voor het ophalen van onze zoon, mijn commentaar nadat ik er genoeg van had; jullie hebben het hier ik heb het daar, wijzend naar de kleding van hun en bij mij naar het hoofd.
Daarna was het leed geleden ze bleven weg bij mij! Onze zoon had er geen last van hij was toen al een nerd en de vriendjes die hij had waren van het zelfde type dus hij had van de yuppie mamas en kinderen sowieso geen last. Gewoon boven staan.

Tess -

Hi Lotte,

Heel herkenbaar maar toch ook niet. Ik kan dit beter van me af zetten als jij. Ook ik heb vaak het gevoel geen aansluiting te vinden bij materialistische mensen en mensen die leven voor de schijn. Mensen die niet oprecht vriendelijk kunnen zijn tegen één ieder ongeacht stijl, cultuur, afkomst,…
Ik vind karakter, cultuur, muziek en hun interesses, ervaringen,…belangrijke aspecten en niet uiterlijk vertoon. Ik kan totaal niet tegen mensen die roddelen over anderen of opscheppen over zichzelf. Verder heb ik ook geen vooroordelen of ze nu rijk of arm zijn en om welke reden, of ze nu merkkledij dragen, alternatieve of sportieve kledij want smaken en mentaliteit verschillen maar er moet wel een zekere klik zijn en de mensen waar ik mee omga dienen in 1ste instantie respect te hebben voor mij of anderen. Merk ik dat ze dat niet hebben en vallen ze door de mand dan kan ik hen missen als kiespijn. Het is idd niet fijn om in een klas terecht te komen met allemaal omhoogevallen kids/ouders en om in de smaak te vallen mee te lopen met het groepje. Zou ik ook niet doen. Wees trots op jezelf dat je er niet bij wilt horen. Je hebt als mama vast al meer echte tijd met je dochter doorgebracht dan zij allen te samen met hun kids.
Ik zou dan toch naar een andere school uitkijken dat lijkt me het gezondste voor jou en jouw dochtertje!

Echt mooie mensen zijn helaas hoe langer hoe zeldzamer in deze consumptie wereld, maar ze bestaan wel. Hopelijk vinden jullie gauw jullie plekje, een schooltje waar jullie zich aanvaardt en welkom voelen!

Dikke knuffel en leven en laten leven!

Tess

Anne -

Het gekke is dat we allemaal met je meeleven, iedereen snapt hoe jij je voelt. Ik begrijp alleen niet dat er NIEMAND bij die school er ook zo over denkt. Wat zul jij je vreselijk eenzaam voelen. En wat sneu voor je kind, die wordt er ook op aangekeken. Wat een naar, kleinzielig stel op die school zeg. Als ik mijn kinderen op die school zou hebben gehad destijds, zouden we best vriendinnen hebben kunnen zijn.

Rietje -

Lieve Lotte ook ik heb dat meegemaakt op school, hoorde er niet bij netzoals mijn zoontje. Laat ze maar lekker kletsen het doet pijn maar het is allemaal grootspraak. Doe gewoon je eigen ding en laat de ” dames” lekker links liggen. Wees gelukkig en geniet.
Veel succes.

Lies -

Hey Lotte,

Wij zijn ook ouders die wat anders denken en niet meegaan met de grote hoop of niet persé de dingen op die manier doen omdat de maatschappij dat verwacht. Wij trekken ons ook niets aan van kledij, geld is nodig om eten en huis te betalen. Mijn kinderen zaten tot vorig schooljaar op een gewoon katholiek schooltje in de straat. Onze oudste dochter hebben we in het 6e leerjaar nog veranderd naar een methodeschool. Op de proclamatie stond ik nadien te praten met een mama van haar vorige school. Als zij weg was, stond ik alleen. De andere ouders, niet mijn type ouder, stonden in een hoopje samen. Één koppel ouders sprak mij na vijf minuten aan. Zij hoorden ook niet bij dat hoopje. Mijn oudste dochter is ook iemand die niet meedoet met de hoop. Onze jongste dochter is heel creatief en muzikaal en hebben we dus het voorbije jaar laten starten in de steinerschool (vrije school). Dat vonden die ouders al een vreemde keuze. Rekenen en taal is toch het belangrijkste wat er is?? Om iets te kunnen worden althans. Ze is daar dolgelukkig! Wij zijn ook die ouders die hun kinderen zes weken van school gehouden hebben om te gaan reizen. Tja… Ik heb ook moeten leren met die ‘bekakte’ ouders om te gaan. Maar uiteindelijk voelden onze kinderen (zeker mijn oudste!) zich ook niet goed bij de kinderen van zulke ouders. Ze snapten hun manier van zijn en denken niet. De laatste 2 jaar op die katholieke school heb ik mij nog weinig aangetrokken van die ouders. Wij leven ons leven. Zij het hunne. Wij hebben onze waarden en zij het hunne. Maar ik ben wel blij dat ik er vanaf ben!! 😆

Nancy -

Lotte laat die mensen lekker verder dromen. Zij leven niet voor zichzelf maar voor anderen. Eigenlijk heel triest, dat soort opvoedingsstijlen en gewoontes zorgen er ook voor dat kinderen later ontsporen. Nooit genoeg geen waardering of grenzen kennen. Als we allemaal kleding wat meer ruilen, dragen en niet geobserdeerd zouden zijn van merken dan zou de wereld ook een stuk mooier zijn en respect hebben voor ons milieu en onze natuur. Leef gewoon je leven en maak je niet druk over hun, energie verspilling. Zo’n leuke, lieve creatieve lieve mama en daar kunnen zij nog veel van leren.

Willem -

Lieve Lotte , laat de mensen lekker
over je roddelen . Wat kan jou het schelen ? Jij hebt in ieder geval het lef om alternatief te zijn . Het is toch JOUW leven ?

Olga -

Hoi Lotte, ook ik paste niet in het clubje schoolplein moeders. De moeders die de feestjes op school regelen e.d hadden het lef om een niet populair kind in de klas en haar moeder flink voor schut te zetten. Toen was voor mij de kous af en heb besloten dat ik met zulke mensen heen contact wilde! Kies voor jezelf! Sterkte en houd moed voor je kind.

Lucy -

Lotte, de volgende keer zeg je gewoon wist je dat de hoogst intelligente mensen, geen interesse hebben in “met de massa” meedoen. Maar nee, natuurlijk weet je dat niet……….

Mp -

Hier dezelfde ervaring. Uiteindelijk gekozen voor de vrije school. Wat een verademing. Daar laten de ouders en kinderen elkaar tenminste in hun waarde en is het oké zoals je bent.

P -

Andere school?

Shirley -

Hi Lotte,

De volgende keer als ze dat flikken, neem je ze van top tot teen op…. Haal je diep adem…en zeg je heel beleefd, nee dank je ik vind jouw kledingstijl niet zo mooi…..glimlach je minnetjes….en zeg je daarbij is jouw kleding veel te groot voor mij…. Knipoogje erbij, omdraaien en weglopen.

Marian -

Niets van aantrekken en waar zij jou mee insmeren, smeer jij ze mee uit ! Neem volgende keer een tas met jou afgedankte boeken (oid) mee en geef aan die moeder die jou die tas gaf met kleding, met de woorden: Hier voor je minuscule hersenpannetje, want geloof dat die van jou niet echt ontwikkeld zijn ! Maak je nog geen vrienden mee, maar ze zullen je niet snel nog een keer zo voor lul zetten ! En niet bang voor zijn, want ze doen dit alleen uit hun eigen onzekerheid ! Om cool gevonden te worden door die andere kapsones mormels op t schoolplein ! Gewoon laten zien dat je t kaas niet van je brood laat eten, als snap ik je emotie heel erg goed ! Ik ben wel een moeder die kwa mode mee loopt en misschien als je mij ziet staan dat je mij onder die zelfde groep zou scharen, maar ik respecteer iedereen en klets ook met de alternatieve moeders ! Respect voor hoe ieder is ! En zijn dus niet alle schoonmoeders met dat uiterlijk t zelfde! Knoop een praatje aan met andere moeders of vaders want ook daar klets ik mee! Hoop dat je wat aan mijn advies hebt! Heel veel sterkte !

Ronald -

Hey, lotte.
Dat is hun probleem.
Blijf zoals je bent en ga lekker met je dochter naar school.
Geniet van je wandeling.
Geniet van de kinderen.
Geniet van jou leven.
En rest weten gewoon niet beter.
Daar zou je medelijden mee moeten hebben.
Niks is zo fijn als je zelf te zijn.
Groetjes.

Carineke -

Blijf alsjeblieft wie je bent<3 als je het echt lastig vindt, zoek dan hulp om met die onzekerheid om te gaan.

Gewoon ik -

Ik praat met niemand bijna in de school en wat ze van me denken kan me niets schelen ik ben wie ik ben en als ik me goed voel bij men kleding is da toch goed ga in men training en soms op men sloeven men kindjes halen wat maakt het uit hou Niet van zo mensen en doe er zeker nie aan mee om er bij te horen roddels doe ik niet aan mee en voor de rest wil ik je zeggen meid je bent wie je bent en de rest laat je links liggen voel je vooral niet slecht door zo mensen grtjs

Frieda Buyse -

Hey Lotte..ik besef dat je je heel ongemakkelijk voelt met deze situatie maar weet je hoe ik denk? Als ze me niet kunnen zien zoals ik ben dat ze dan maar naast me kijken; plaats genoeg toch? Als ik wil veranderen op gelijk welk vlak doe ik dat toch maar het hoeft niet terwijl deze omhooggevallen dames elke dag met de spiegel een gevecht moeten aangaan om elkaar te overtreffen..echt erg, je zou er compassie mee krijgen want jij hebt de vrijheid om jezelf te zijn, zij niet want een tuttebel blijf je voor de rest van je leven..ocharme de armen van geest.Blijf lekker jezelf , je bent goed zoals je bent.❤

NH -

Wees blij dat je niets te maken hebt met zulke fake mensen. Blijf lekker jezelf, mijn sympathie heb je alvast gewonnen

Sabrina -

Ooit ook meegemaakt, bij mij was dat de compagnie die in de ouderraad zitten, velen zeer goed gestudeerd en een zeer dikke nek. Ik was niet in de ouderraad, maar had voorgesteld om wel te helpen als er iets te doen was. Wat ook gebeurde. Ik mocht alle vuile werkjes alleen doen terwijl zij met een groep van een 10-tal personen de wijn stonden te proeven en stonden te discussiëren hoe ze glazen gingen plaatsen. K heb mijn handdoek, want ik mocht nog de niet afgewassen glazen afwassen en drogen. K heb mijn handdoek neergelegd en ben zonder iets te zeggen naar huis gereden. Meisje blijf jezelf, uw innerlijke is veel belangrijker en laat je niet onzeker maken door zulke ‘trutten’ er zijn zoveel andere mooie mensen. Maar je komt ze niet dikwijls meer tegen met mensen waar je eens met kan zwanzen maar ook een goed gesprek met kan voeren.

M.s -

Daar moet je je echt niets van aan trekken. Dat zn gewoon hele enge vrouwen. Al zou je je net zo kleden als hun dan hebben ze nog wat aan te merken, dus blijf gewoon je zelf trek aan waar jij je lkkr in voelt .

KM -

Vervelend dat je je zo voelt tussen de andere moeders. Jij komt op mij over als iemand op wie ik juist zou afstappen op het schoolplein. Blijf vooral jezelf, ook wat betreft je kleding. Er is niets zo leuk als tweedehands winkeltjes afstruinen en daar leuke dingen te vinden. Laat je dat plezier niet ontnemen door een stel tuthola’s op het schoolplein!

An -

Wat naar zeg.
Het enige wat ik je kan meegeven: blijf bij jezelf en realiseer je dat deze dames misschien wel moeite hebben (jaloezie) met je authenticiteit. Dat maakt iemand mooi..maar soms ook ‘bedreigend’.

Als je er veel last van houdt en onzeker blijft, dan zou je misschien eens kunnen kijken of je kleding er nog goed/ verzorgd uitziet. Wellicht is dat zo, maar dat is iets waar soms makkelijk iets aan te veranderen is, zónder iets van je authenticiteit te verliezen.

Jh -

Heel herkenbaar. Ik heb er in het begin ook moeite mee gehad. Ik ben al die tijd mezelf gebleven en als ze dat niet aan staat is dat heel jammer voor hun. Mijn oudste gaat na de zomervakantie naar groep 8 en ouders van die groep zien me nog niet altijd staan.

Mia Cruysberg -

Och dat is van alle tijden,gewoon lekker jezelf blijven.

Marja Kreft -

Lotte, je bent een vrouw naar mn hart, er zit niets in kleding, alleen maar in een mens…….maar je blijft er tegenaanlopen dat mensen dat niet inzien. Dat is echt een gemis van mensen die dat hebben….nooit zien wat voor moois er onder die kleding zit, een hart bv…………………

Bart Keursten -

Mooi stuk ✨✨✨

Reageer ook