fb
Damespraatjes Damespraatjes

Budget tip: boek je goedkoopste vliegtickets zo!

Reizen kan een heel dure hobby zijn. De voorbereidingen kosten geld, je onderdak kost geld, je verblijf kost geld, leuke dingen doen kost geld en je reis ernaartoe kost ook behoorlijk wat geld. Wat euro’s extra besparen is dus geen overbodige luxe. En als je dat ergens op kan doen, dan is het wel op vliegtickets. Hoe? Nou zo!

1.     Boek vroeg

Weet je nu al dat je aankomende zomer naar New York gaat? Of naar Indonesië? Boek dan nu al. De algemene reisregel is dat hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de tickets. Dat is eigenlijk heel logisch, aangezien de goedkoopste stoelen als eerste weg zijn. Hoe langer je wacht, des te duurder zijn de stoelen die overblijven, en dus worden de tickets automatisch ook duurder.

2.     Boek laat

Je kunt natuurlijk ook wachten tot vlak voor het moment dat je gepland hebt om weg te gaan. Het is een risico, maar als je mazzel hebt wel een hele goede. Vliegtuigmaatschappijen willen liever een vol vliegtuig dan een halfvol vliegtuig, en dus verkopen ze de laatste vrije stoelen vaak voor een paar euro, in de hoop dat ze het geld terugverdienen met de verkoop van bijvoorbeeld eten en drinken aan boord.

3.     Boek buiten de vakanties

Als je tot het laatste moment wilt wachten, dan is het aan te raden dit alleen te doen buiten de schoolvakanties. Wanneer gezinnen weer de hort massaal op gaan zijn vluchten al snel vol en vliegtuigmaatschappijen weten dat ze dan meer geld kunnen vragen voor een ticket. Verkopen doen ze op zo’n moment toch wel. Probeer je reis sowieso zo veel mogelijk buiten de vakanties te plannen, zeker wanneer je naar toeristische trekpleisters gaat. Dan is het verblijf vaak ook een stuk goedkoper dan in het hoogseizoen.

4.     Boek twee enkeltjes

Soms wil het nog wel eens lonen om twee losse tickets te kopen in plaats van een retourtje. Het kan in de praktijk goedkoper uitvallen om heen bijvoorbeeld met maatschappij A te vliegen en terug met maatschappij B. Het kost even wat uitzoekwerk, maar dan heb je ook wat.

5.     Boek en vergelijk

De snelste manier om goedkoop je vliegtickets te scoren is via het gebruik van vergelijkingswebsites. Een bezoekje aan bijvoorbeeld Cheaptickets.nl of Vliegtickets.nl laat je al gauw zien welke maatschappij er op jouw vertrek- en terugkomstdatum het goedkoopst naar je bestemming vliegt en via welke website dit het goedkoopst is. Vergelijken is het sleutelwoord!

6.     Boek via nieuwsbrieven

Vliegmaatschappijen houden regelmatig acties door middel van het verkopen van goedkope vliegtickets. De snelste manier om dit in de gaten te houden is door je te abonneren op hun nieuwsbrief. Vaak komen deze aanbiedingen rond middernacht online.

7.     Boek over de grens

Hoewel Schiphol op honderden bestemmingen vliegt en je weet dat het een goed vliegveld is, is het toch aan te raden om te kijken of het niet goedkoper is om over de grens te vliegen, bijvoorbeeld vanaf Weeze of Antwerpen. Ten eerste omzeil je zo de vliegtax, maar daarnaast is het parkeren vaak ook goedkoper en hoef je je niet zo ruim van tevoren te melden als op Schiphol.

8.     Boek voor doordeweeks

Het scheelt ook al een hoop geld om niet op maandag, vrijdag of in het weekend te vertrekken. De goedkoopste tickets vind je door het vliegtuig te pakken op dinsdag of donderdag.

9.     Boek flexibel

Een dag vroeger of later vertrekken en/of terugkomen wil ook al een hoop verschil maken in de prijs. Kijk dus altijd ook naar de dagen rondom je geplande data, het zou zo maar kunnen dat je op deze manier tientallen euro’s bespaard.

Succes met zoeken!

Door Chantal Schram voor KILROY

www.travels.kilroyworld.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook