fb
Damespraatjes Damespraatjes

Broer Arie Boomsma ruilde drank en coke in voor hardlopen

Hoe diep kun je zinken? Klaas Boomsma’s leven was een complete puinhoop toen hij op 37 jarige leeftijd naar een verslavingskliniek in Zuid Afrika ging. Verslaafd aan de alcohol en cocaïne, schulden, een relatie die op de klippen liep en ook nog een rechtszaak omdat hij dronken achter het stuur was gekropen. Hoeveel erger kan het worden? Het was duidelijk dat het roer om moest en in de kliniek Zuid-Afrika kwam hij in aanraking met hardlopen en dat veranderde zijn leven.

Teringtroep

In Metro van vandaag lazen we een mooie interview met Klaas. Aanleiding hiervoor is zijn boek Ren voor je leven dat deze week verschijnt. In zijn boek beschrijft hij vooral wat hij heeft gedaan om zijn leven weer in eigen hand te nemen en hoe hij een gezond leven in balans opbouwde. Vanaf zijn dertiende begon Klaas met drinken en van het een kwam het ander tot hij er echt zo’n bende van had gemaakt. In Metro: “Ik wil duidelijk maken dat je niet in de teringtroep hoeft te blijven zitten, je kunt eruit komen en hardlopen kan je daar heel goed bij helpen. Ik geloof wel dat dat voor heel veel mensen geldt. Of je nu vast zit op je werk, onzeker bent, maar ook bij verschillende vormen van depressie, hardlopen kan een heel probaat middel zijn.”

Run over het strand van Kaapstad

Na zijn eerste run over het strand in de buurt van Kaapstad is hij niet meer opgehouden met hardlopen – een bezigheid die hem heel veel meer heeft opgeleverd dan een goede conditie. Klaas begon met hardlopen als medicijn tegen zwaarmoedigheid en vluchtgedrag, maar inmiddels is het een gepassioneerde en fantastische way of life.

Ren voor je leven

Ren voor je leven is niet geschreven om je ervan te overtuigen dat je moet gaan hardlopen, maar na het lezen van dit boek heb je daar gewoon onbedwingbaar veel zin in. Klaas Boomsma (1974) is hoofdredacteur van het hardloopblad Losse Veter en schrijft columns voor menshealth.nl. Hij maakt deel uit van het team van de Amsterdamse sportschool Vondelgym, samen met onder meer zijn broer Arie Boomsma, die het nawoord in het boek schreef. Klaas is inmiddels vijf jaar clean, getrouwd en vader van een dochter.

Titel: Ren voor je leven
Auteur:  Klaas Boomsma
Uitgeverij: Promotheus

Prijs: € 17,50 en als e-book € 10,99
BESTEL DIT BOEK BIJ BOL.COM

Foto bovenaan het artikel: Instagram Klaas Boomsma

Reageer ook