fb
Damespraatjes Damespraatjes

Broeinest van Loes den Hollander, een thriller van Hollandse bodem

Het is geen van de kinderen van het gezin Van Dalen gelukt om aan de terreur van hun vader te ontkomen. Maar over de gevolgen praten ze zo weinig mogelijk. Dit is niet het enige waar amper over gesproken wordt, er blijken meer geheimen te zijn. De gewapende vrede in de familie krijgt het zwaar te verduren als dochter Thea op een ochtend wordt neergeschoten. Hoewel zij de aanslag overleeft, gaan alle remmen los en de vlijmscherpe verschillen van mening die tussen de familieleden bestaan, komen bloot te liggen.

De enige die gespaard blijft is het gehandicapte zusje Anna. Zij heeft niet in de gaten wat er allemaal gaande is. Er valt niet meer te ontkomen aan de scheidslijn die hen uiteendrijft en er ontstaan definitief twee kampen. Dan wordt Esther, de oudste dochter van het gezin, dood aangetroffen en blijkt iedereen deze vrouw verkeerd te hebben ingeschat…

 

Broeinest is een boek waar geen lugubere, walgelijke moorden gebeuren, het draait om de emoties en verhalen achter de gebeurtenissen. Het geeft op een interessante manier de relaties, spanningen en verdeeldheid tussen de leden van de familie van Dalen weer.

Loes den Hollander maakt om het verhaal te completeren gebruik van brieven geschreven door de hoofdpersoon Thea. De brieven schreef ze voor haar demente vader. De brieven laten de woede, pijn en verdriet zien om haar verleden. Als lezer voel je haar onmacht ook. het boek is zo geschreven dat het lijkt alsof je er bij bent, maar geen rol in het verhaal speelt.

Je voelt de spanningen hoger oplopen, je voelt de angst van de familieleden en de schrik als niet alles is wat het tot dat moment altijd leek. Een verhaal dat je de adem beneemt omdat het vol overtuiging is geschreven. Het boek is al in 2008 verschenen, maar nog steeds de moeite waard om lekker voor te gaan zitten en je mee te laten slepen.
Bestel dit boek bij Bol.com

Loes den Hollander

Loes den Hollander schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk poëzie, later columns, daarna verhalen en ten slotte haar eerste boek. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven. Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid.

Loes den Hollander schreef al eerder columns voor bekende vrouwenbladen. Zij was van 2002 tot 2009 hoofdredacteur van Denkbeeld, een vakblad voor de gezondheidszorg.

Info

Titel: Broeinest
Auteur: Loes den Hollander
Uitgeverij : Karakter Uitgevers B.V.
Prijs: € 19,95
Bestel dit boek bij Bol.com

Charlotte Koopman

Charlotte is geboren in Amsterdam en woont nu in Hilversum. Al vanaf haar vijfde houdt Lotte van lezen en verslindt ze boeken. Naast lezen houdt Charlotte ook van hockey, voetbal, koken en reizen.
Lees ook de andere recensies op Damespraatjes

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook