fb
Damespraatjes Damespraatjes

Broederliefde: Man neemt gehandicapte broer mee tijdens al zijn Ironman triathlons

3,86 kilometer zwemmen, 180,2 kilometer fietsen en 42,195 kilometer hardlopen. En dat achter elkaar in een zo snel mogelijke tijd. Dat is de Ironman. Het is een loodzware uitdaging, waar mensen jaren voor trainen. Je hebt er passie, motivatie en heel veel doorzettingsvermogen voor nodig en het is dan ook geen wedstrijd waar je ‘even’ aan meedoet. 

Hersenverlamming

Een Ironman in je eentje volbrengen is al een hele opgave, maar stel je voor dat je niet alleen jezelf naar de finish moet zwemmen, fietsen en hardlopen, maar dat je ook nog iemand meeneemt. De broers Brent en Kyle doen dit. Kyle heeft een hersenverlamming en kan hierdoor niet lopen. Dat maakt hem echter niet minder ambitieus in de sport.

Meenemen tijdens trainingen en wedstrijden

Het begon allemaal in 2010. In dit jaar deed broer Brent zijn eerste Ironman. Kyle voelde zich zo geïnspireerd door de atleten, dat hij graag zelf ook mee zou willen doen. Brent bedacht hier iets op: door middel van een bootje, aangepaste fiets en rolstoel om mee hard te lopen, kon hij zijn gehandicapte broer meenemen tijdens zijn trainingen en wedstrijden.

Startbewijs voor het wereldkampioenschap

Inmiddels hebben de broers al bij vele Ironmans samen de finish gehaald. De organisatie van Ironman vond de twee zo inspirerend, dat ze het duo een startbewijs voor het wereldkampioenschap in Kona, Hawaii hebben gegeven. Wat een mooie beloning voor een prachtig stel broers.

Het unieke verhaal van de twee bekijk je in deze video!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook