fb
Damespraatjes Damespraatjes

Botsing van Ingrid Oonincx

Anna is even ambitieus als gevoelig. Terwijl ze carrière maakt als architect is haar privéleven een puinhoop. Lisa is directeur van een luchtvaartmaatschappij en moet haar zakelijke talent tot het uiterste aanspreken om haar bedrijf te redden. Ondertussen wordt de thuissituatie precair en dreigt ze de grip op haar leven te verliezen.  Ewoud was ooit gelukkig en succesvol, maar dat is lang geleden. Het enige waarvoor hij nog wil vechten is een omgangsregeling met zijn dochtertje. Wanneer hij wordt bedreigd, raakt hij steeds verder geïsoleerd en verstrikt in zijn eigen wereld.  Wat hebben deze drie ontwrichte mensenlevens met elkaar te maken? Is er een verband? En wie of wat heeft het op hen gemunt?

De verschillende verhaallijnen in Botsing wisselen elkaar vaak af, de hoofdstukken zijn kort en bondig waardoor je dit boek in no time verslonden zal hebben. Anna, Lisa en Ewoud zijn stuk voor stuk totaal verschillend en hierdoor gaat het verhaal geen moment vervelen. De gebeurtenissen die de levens van de goed doordachte personages tergen zijn echter niet ontzettend spannend. De hoofdpersonen waren wel zorgvuldig uitgewerkt en kregen ook genoeg diepgang in de loop van het verhaal.

Je blijft tijdens het lezen heel nieuwsgierig naar hoe de levens van Anna, Lisa en Ewoud met elkaar samenhangen, want er lijkt geen verband te zijn. Hierdoor bleef ik geboeid tot het einde. Botsing is een boek om lekker met een wijntje, kopje thee of een mok warme chocomel op de bank in één keer uit te lezen.

Ingrid Oonincx

Ingrid Oonincx debuteerde in 2009 met Nickname en werd daarmee genomineerd voor de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut en de Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige thriller. In oktober 2011 verscheen haar tweede boek Botsing, dat lovende pers ontving. Sluipweg is haar nieuwe, minstens zo spannende, psychologische thriller.

Op Thrillerschrijvers bloggen onderhoudt Ingrid een briefwisseling met collegathrillerschrijver Anita Terpstra (uitgeverij Cargo). Ze schrijven over de meest uiteenlopende zaken, met het schrijversschap als uitgangspunt. De twee thrillerauteurs gebruiken elkaar als klankbord, waardoor je kunt meeleven met de ups en downs van hun schrijfproces, profiteren van schrijftips en een persoonlijk inkijkje krijgt in het leven van Ingrid en Anita.

Kijk voor meer informatie en interviews ook eens op www.ingridoonincx.nl

In oktober 2013 verschijnt het derde boek van Ingrid Oonincx: Sluipweg.
Botsing is nu verkrijgbaar voor de midprice van € 10: Bestel dit boek bij Bol.com

Charlotte Koopman

Charlotte is geboren in Amsterdam en woont nu in Rotterdam. Al vanaf haar vijfde houdt Lotte van lezen en verslindt ze boeken. Naast lezen houdt Charlotte ook van hockey, voetbal, koken en reizen.
Lees ook de andere recensies op Damespraatjes

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook