fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bosvruchten koekrepen van Laura's Bakery

Kleine inspanning, groots resultaat. Is dat niet waar we allemaal van houden? Je krijgt ’s middags visite en wilt nog wat lekkers maken. Liefst iets wat grote indruk maakt op je bezoek, alsof je hebt staan zwoegen in de keuken. Nou ja, zwoegen is misschien wat vergezocht bij deze bosvruchten koekrepen maar ze zullen zeker indruk maken. En dat met slechts een kleine inspanning van jouw kant. Wie houdt daar nu niet van?

bosvruchten koekrepen 3

Met een klein beetje mazzel heb jij deze ingrediënten gewoon al in huis. Ook handig voor onverwachtse visite dus.

Ingrediënten (voor 16 flinke stukken)

  • 350 gram boter
  • 500 gram bloem
  • 175 suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 300 gram bosvruchtenjam

bosvruchten koekrepen 4

1. Bekleed een bakblik van 20×20 cm met bakpapier

2. Roer suiker en bloem door elkaar in een kom. Voeg dan de boter in blokjes en vanille-extract toe, mix goed door elkaar. Doe dit eerst met een elektrische (hand)mixer, kneed daarna de rest met de hand tot je een kruimelig deeg hebt.

3. Doe 3/4 van het deeg in het bakblik en druk dit goed aan. Verdeel de jam over de koekbodem, laat rondom een klein randje vrij. Verdeel de rest van het deeg in de vorm, dit hoef je niet aan te drukken.

4. Bak de koek in ongeveer 60 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 175 graden.

5. Laat de koek volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt, snij hem daarna in 16 stukken.

Tijd om te smikkelen!

Laura

Laura KieftLaura Kieft is een bakster in hart en nieren. Het liefst staat ze de hele dag in de keuken om allerlei lekkers te bakken. Vind je haar daar niet? Dan zit ze vast aan tafel te decoreren, is ze het lekkers aan het fotograferen of zit ze verscholen achter haar laptop te bloggen. Al een paar jaar vind je meerdere keren per week de resultaten van deze uren in de keuken op haar blog: Laura’s Bakery. Wil je op de hoogte gehouden worden van haar blogposts, leuke tips, foto’s en meer? Kijk dan op haar Facebook pagina: Laura’s Bakery.

1 reactie

Claudia -

Dat is een makkelijk recept! Lijkt me ook heerlijk om te eten en handig om te maken voor visite!
Dat ga ik snel eens maken! Ben ook dol op jam!

Reageer ook