fb
Damespraatjes Damespraatjes

Borstimplantaten vanaf 2017 weer vergoed door verzekering

Een aantal plastische chirurgische ingrepen verdween eerder uit de basisverzekering omdat er te veel misbruik van zou worden gemaakt. Mensen gebruikten het steeds meer alleen om zich mooier te maken. Vanaf 2017 worden bepaalde medisch noodzakelijke cosmetische ingrepen toch weer vergoed via het basispakket. Dit maakte Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) vrijdag bekend na de wekelijkse ministerraad.

Voorkomen van misbruik

Het gaat hierbij om ooglidcorrecties, besnijdenis en het aanbrengen van een borstimplantaten bij vrouwen en transgenders die geen borstgroei hebben. De ingrepen zitten dan weer in de basisverzekering als ze tenminste worden uitgevoerd op medische indicatie, bijvoorbeeld als iemand door een verlamd ooglid veel minder zicht heeft.

Schippers heeft afspraken gemaakt met plastisch chirurgen en zorgverzekeraars om herhaling van misbruik uit het verleden te voorkomen.

Implantaten ontbrekende hoektanden

Het plaatsen van implantaten voor ontbrekende hoek- en snijtanden wordt voortaan vergoed tot en met het 22e jaar. Nu ligt die grens nog bij 18 jaar. Voorwaarde is wel dat het verlies of geheel ontbreken van de tand voor het achttiende levensjaar is ontstaan.

Etalagebenen

Voor mensen met zogeheten etalagebenen in de tweede fase worden 37 behandelingen door de fysiotherapeut vergoed, omdat dit effectiever zou zijn dan een behandeling bij de vaatchirurg in het ziekenhuis. Bij etalagebenen hebben mensen door vernauwde bloedvaten pijn in hun benen.

Bron: Telegraaf.nl

Reageer ook