fb
Damespraatjes Damespraatjes

Borden vol positieve (p)inspiratie!

Pinterest wordt steeds populairder als sociaal platform. We wisten al dat je het prima kunt gebruiken om moodboards mee te maken, maar er zijn nog veel meer leuke mogelijkheden. Hélène van den Dungen schreef er het boek In beeld met Pinterest over. Dit zijn haar tips.

Weet je nog hoe leuk het was om uit tijdschriften foto’s en plaatjes te scheuren voor een moodboard van je nieuw in te richten slaapkamer? En dat je fijne recepten uit de krant knipte en op je prikbord zette? Nou, daar heb je nu Pinterest voor, en al twee miljoen Nederlanders gingen je voor. Zij verzamelen en organiseren beelden en geïllustreerde content op duizenden interesses.
Pinterest is het leukste online prikbord van de wereld. A place for the good stuff. Je vindt er mooie verhalen, winacties, product reviews en bakken vol positieve inspiratie. Voorwaarde is wel dat er een mooi beeld bij zit. Je kunt er zo ideeën ontdekken voor een project waar je mee bezig bent, of een interesse die je hebt. Want het mooie is dat mensen zoals jij dat vaak al uitgezocht hebben.

Moodboards

Op Pinterest maak je je eigen moodboards over thema’s of interesses. Je ‘pint’ en verzamelt beelden met de zogenaamde Pin It-knop, een virtuele punaise. Het resultaat: borden vol inspiratie! Je kunt de laatste modetrends in de gaten houden, ideeën op doen voor vakantiebestemmingen, je favoriete magazine volgen en originele DIY (Do-it-Yourself)-tips ontdekken.

Omdat een pin een visuele bladwijzer is, kom je met één druk op de knop direct uit bij de bron: een blog, website of, steeds vaker, een webshop. Zo kan een pin ineens je volgende aankoop zijn. Volgens marktonderzoek heeft 87% van de pinners weleens een product aangeschaft vanwege Pinterest. In de VS heeft Pinterest daarom naast de rode Pin it-knop nu ook een blauwe Buy it-knop, zodat je die nieuwe tweed blazer die je pinde, direct kunt kopen.

Wat is momenteel hip & happening op Pinterest? In de Pin Picks verzamelt Pinterest de favorieten op allerlei gebied. Hier enkele onderwerpen die ik vond:

Eten en recepten

Refinery29 zet de 10 lekkerste salades gevonden op Pinterest op een rij. En voor inspiratie van Hollandse bodem kun je het Pinterest-account van Allerhande volgen. En als je in het zoekscherm op ‘healthy’, ‘recipes’ en ‘vegan’ zoekt, zet Pinterest alle pins over gezonde veganistische recepten bij elkaar.

Fashion en beautytips

De Pinterest 100 voor 2016 geeft aan wat er trending is in allerlei categorieën. Rachel Zoe van het Pinterest-team geeft tips om er in de lente goed uit te zien op het bord Spring forward! WhoWhatWear presenteert ‘Franse chic’ in het artikel ‘The chicest French girls to follow on Pinterest’. De schrijfster maakt het je makkelijk; je kunt de sjieke dames direct gaan volgen via de ‘follow on Pinterest’-knop. En de top 10 van populaire Beauty Borden vind je er ook.

Leesmap en filmsterren

Tot slot kan je naar hartenlust grasduinen door interessante artikelen. Je verzamelt ze in je eigen leesmap: ‘PinNowReadLater’-bord. Pinterest zet op basis van jouw interesses de ‘must-reads’ voor je klaar.

Nog niet genoeg inspiratie om aan de slag te gaan? Sinds kort zit ook Halle Berry op Pinterest. Ze deelt er wat zij inspirerend vindt, op borden als ‘smokey eyes’, ‘cool kids clothes’, ‘sweather weather’ en ‘secret garden’.  Leuk om nog meer ideetjes op te doen.

Hélène van den Dungen schreef In beeld met Pinterest in 60 minuten (Uitgeverij Haystack i.s.m. Frankwatching). Behalve een ervaren marketing- en communicatieadviseur is zijn ook fervent Pinoholic. Vanuit haar passie voor interieur, grafisch ontwerp, Dutch design, mode en Scandinavië kwam zij in aanraking met Pinterest. Ze adviseert ondernemingen over dit sociale prikbord en geeft webinars en workshops over het onderwerp.

Bestel het boek In beeld met Pinterest in 60 minuten op Bol.com

Volg ook Damespraatjes op Pinterest!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook