fb
Damespraatjes Damespraatjes

Boost de creativiteit van je kids met dit speelgoed

In de vakanties en op andere vrije momenten is het niet altijd gemakkelijk om kinderen bezig te houden. Zeker als het niet echt lekker weer is en ze binnen moeten blijven is het vaak moeilijk om weer iets leuks te verzinnen.

Als de poppen voor de zoveelste keer thee gedronken hebben en de auto’s de hele ochtend heen en weer gereden hebben, is je kind misschien toe aan speelgoed waar het alle creativiteit in kwijt kan. Gelukkig bestaat er genoeg speelgoed waar je kids creatief mee bezig kunnen zijn en wat ze elke keer opnieuw weer kunnen ontdekken.

Neem bijvoorbeeld de bouwsets van Lego Duplo. Hiermee kunnen (jonge) kinderen eindeloos bouwen en hun fantasie de vrije loop laten. Elk kasteel of ander bouwwerk wat gebouwd wordt ziet er weer anders uit. Bouw grote steden, een complete trein of een heuse dierentuin met verschillende dieren. De stenen van Lego Duplo zijn bij Lobbes verkrijgbaar basissets met veel verschillende soorten stenen, maar je kunt ook gaan voor de thema sets, zoals Legoville, Cars of Assepoester.

Als de kids uitgespeeld zijn met de Lego Duplo, dan kunnen ze de mooiste creaties maken met strijkkralen. Er zijn bordjes in verschillende vormen en maten waar met de vrolijk gekleurde strijkkralen de meest mooie creaties op gemaakt kunnen worden. Er zijn verschillende voorbeeldboekjes waar afbeeldingen instaan die je na kunt maken, maar ook zelf kun je natuurlijk van alles bedenken. Laat de kids bijvoorbeeld mooie sterren maken met glow-in-the-dark strijkkralen, die je vervolgens boven hun bed op het plafond kunt plakken.

Het mooie van het genoemde speelgoed is dat het keer op keer weer gebruikt kan worden en elke keer anders is. De creativiteit van je kind bepaald wat er de volgende keer weer gebeurd. Het wordt een uitdaging om hiermee te spelen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook