fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wie krijgt er een souvenir van Wendy?

Een gouden lucky cat uit China, een matroesjka uit Moskou, een Portugees haantje, lantaarntjes uit Marrakech, een presse-papier uit Rome, een fotolijstje met een hindu afgod uit Sri Lanka, een nummerbord uit Curaçao… dat en nog veel meer is allemaal te vinden in mijn ‘rariteitenkabinet’. 

Van elke reis die ik maak neem ik een klein aandenken mee. Een souvenir. Een tastbare herinnering. Dit kan een product zijn dat terechtkomt in m’n rariteitenkabinet, maar ook een mooie sjaal, een handgemaakte leren tas, een prachtig schilderij of een kleurig, traditioneel geweven vloerkleed.

Souvenir
Het shoppen voor een souvenir is voor mij een belangrijk onderdeel van de trip. Lokale markten speur ik af om te zien wat er allemaal te krijgen is. Hoe het product gebruikt wordt in het land van herkomst en waar het voor staat. Alles wat van ver komt is op een of andere manier toch altijd een stuk magischer en interessanter.

Als backpacker kun je helaas niet alles meenemen wat je op zo’n strooptocht tegenkomt. Je hebt natuurlijk maar beperkte ruimte in je rugtas en als je moet kiezen tussen een warme trui in het Andes gebergte of die geweldige gekleurde poncho is de keuze snel gemaakt. Ook in Zuid Amerika blijkt een postpakket versturen jammer genoeg weer kostbaarder dan gedacht.

Wendy

Hier in La Paz is ook weer van alles te koop: de standaard ‘Mark Darcy’ truien van alpacawol met vrolijke figuurtjes, mutsen met oorflappen of in de vorm van een worstelmasker, fijne sloffen, gympen in traditioneel geweven stof, maar ook hele lugubere souvenirs die je volgens mij niet eens mee over de grens krijgt. Zo kun je op de Mercado de Hechicería (de heksenmarkt) lama-foetussen en gedroogde toekan-snavels kopen die gebruikt worden in Andeaanse rituelen.

Naast gitaren en panfluiten in alle maten is er een scala aan kleine percussie-instrumenten te koop zoals bijvoorbeeld de chas chas (een bundel geiten nagels).

Sommige souvenirs zijn zo lelijk dat ze op hun eigen manier weer mooi zijn. En juist die producten – die eigenlijk echt niet kunnen omdat ze super kitscherig of toeristisch zijn – belanden bij mij in m’n kabinet. Om naar te kijken of even vast te pakken als ik wil wegdromen naar die verre, andere wereld.

WIN EEN SOUVENIR UIT LA PAZ!

 

 

De leukste reactie wint een souvenir uit La Paz, Bolivia. Een heel speciaal cadeautje dat eerst nog twee maanden mee op reis gaat in m’n backpack door de jungle van Bolivia, de zoutvlaktes van Salar de Uyuni, door Paraguay en door Argentinië.

De winnaar is: Floor van de Pas. Floor, van harte gefeliciteerd.

Tip: volg Wendy ook via Facebook:  OnTheMap.NL

wendy-mazer
The Big Trip
Wendy Mazer (32 jaar) is op 3 december samen met haar vriend Tom voor zes maanden richting Midden- en Zuid Amerika vertrokken. Wendy verruilt de online publiciteit bij The House of Books voor haar backpack en een klein budget. Het enige dat op dit moment vast staat is het ticket naar Mexico en de landen die ze graag willen zien. Welke avonturen gaan ze samen tegemoet? Gewapend met een Samsung Mega zal Wendy jullie hier iedere maand over berichten vanaf de andere kant van de oceaan.

Als je benieuwd bent naar onze reisblogs neem dan eens een kijkje op OnTheMap.NL. Ben je meer van het plaatjes kijken, kijk dan even op Flickr waar je onze foto’s kunt vinden.

4 reacties

Wendy -

Dank voor het mooie compliment tattemans! @mams: toch heb ik van jullie een aantal super mooie souvenirs gekregen! Ik zal een blogje schrijven over die claustrofobische trekken. Misschien helpt het? En anders probeer ik yoga of beeld ik me in dat ik een vogel ben;)

Wendy -

Dank voor het mooie compliment tattemans! @mams: toch heb ik van jullie een aantal super mooie souvenirs gekregen! Ik zak een blogje schrijven over die claustrofobische trekken. Misschien helpt het? En anders probeer ik yoga of beeld ik me in dat ik een vogel ben;)

mia -

op zoek naar souvenirs, hierin lijken we niet op elkaar. Het schrijven heb je van Ron (je vader). Geweldig.
Dat je nu ook claustrofobische trekken gaat krijgen had ik helemaal nooit verwacht.
Blijf voorzichtig en genieten.

ron mazer -

Onze dochter schrijft hele leuke verhalen. Altijd weer een genot om te lezen. Met een goed gevoel voor humor en een oog voor detail verhaalt ze over de belevenissen tijdens de reis door Midden- en Zuid Amerika.

Reageer ook