fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bikini-selfie redt het leven van 21-jarige vrouw

Zoals jullie misschien wel weten, zijn we hier bij Damespraatjes groot selfie fan! We vinden het altijd super leuk om jullie zelfgemaakte foto’s te bekijken. Zo hadden we laatst een selfie wedstrijd waarbij je de leukste selfie van je kat moest insturen. Ook hier kijken we nog met warme gevoelens op terug. 

Groeiende moedervlek

Iemand die ook gek is op selfies, is de 21-jarige Cloe Jordan uit Wolverhampton in Engeland. Regelmatig maakt ze mooie foto’s van zichzelf en plaatst ze vervolgens op social media. Zo ook vorige zomer. Chloe maakte een mooie bikini foto van zichzelf en plaatste deze op haar sociale kanalen. Na deze foto maakte ze vaker bikini foto’s en hierdoor viel haar iets op: de moedervlek die ze op haar buik had, leek groter te worden. 

2selfie1-685x450

Gevaarlijk melanoom

De moedervlek had Chloe al sinds haar geboorte en er was haar nooit iets geks opgevallen. Maar, nu ze elke keer foto’s van een paar weken daarvoor zag, viel haar op dat hij steeds groter werd en er anders uit ging zien. Ze vond het er niet mooi uitzien en besloot naar haar huisarts te gaan. De arts vond de moedervlek zorgwekkend en besloot hem verder te laten onderzoeken. Wat bleek? Het was geen moedervlek, maar een melanoom. Een melanoom is een gevaarlijke vorm van huidkanker en daarom moest de plek dan ook direct verwijderd worden. 

5selfie

We zijn blij dat Chloe op tijd ontdekte dat haar moedervlek geen gewone moedervlek was. Zo zie je maar weer: een paar goede selfies kunnen meer dan alleen vermaken.

Houd ook jouw eigen moedervlekken in de gaten!

Ladies: we willen ook jullie vragen jullie moedervlekken goed in de gaten te houden. Lees ook eens ons artikel met 5 mythen over zonnen waar dermatologen de kriebels van krijgen! Hier vind je meer informatie over veilig zonnen en huidkanker.

Reageer ook