fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bijna herfst: frisse wind in je garderobe dankzij deze vier trends

Veel vrouwen durven in hun tienerjaren volop te experimenteren met felle haarkleuren, vreemde make-up en kledingstukken waar ze vandaag de dag niet meer dood in gezien willen worden. Als eenmaal die wilde jaren voorbij zijn, leren we wat ons echt mooi staat, en willen we er vooral stijlvol en professioneel uitzien. Zo ontwikkelen de meeste mensen onbewust een soort ‘uniform’: jij, en de mensen in je omgeving, dragen waarschijnlijk vaak hetzelfde soort kleding. Handig, maar soms ook wat saai.

Gelukkig zijn er tegenwoordig meer dan genoeg manieren om een frisse wind door je garderobe te laten waaien. Dit kan gaan van online stijladvies zoeken bij services als Zalon, tot in magazines nieuwe trends en combinaties opsnuiven. Meer inspiratie nodig? Deze vier trends zijn in de herfst en winter van dit jaar helemaal hip, maar kunnen ook perfect in het dagelijks leven gedragen worden.

Dierenprints

Het woord alleen al doet misschien alarmbellen afgaan, maar indien correct gecombineerd, kunnen dierenprints je outfit een avontuurlijke of net speelse twist geven. Daar zijn ontwerpers als Dolce&Gabbana en Roberto Cavalli ook van overtuigd: zij stuurden hun modellen dit seizoen van top tot teen in luipaardprint gehuld de catwalk op. Moet je toch nog wat wennen? Houd het dan subtiel met bijvoorbeeld een handtas of paar oorbellen in dierenprint.

Logo’s

So bad it’s good: gigantische logo’s draag je anno 2018 liefst met een vleugje ironie. Indien je de rest van je outfit echter rustig houdt, kom je met zo’n statement piece beslist weg. Groot gedrukte merknamen kunnen natuurlijk ook zonder ironie gedragen worden: perfect voor dames die aan een (on)gezonde dosis statusangst lijden. Zij kunnen deze herfst bij ontwerpers als Fendi, Prada of Versace hun hart ophalen.

Lavendel

De fashion trend waar je oma zich bij kan aansluiten: licht paars of lavendel. Deze plant is natuurlijk erg geliefd voor verzorgingsproducten, maar dat lavendel ook als kleur potentieel heeft, bewijzen designers als Tom Ford en Juliana Bass, die dit seizoen volop met de kleur experimenteerden. Lavendel is echter geen kleur waar ieder huidtype mee wegkomt: sommige mensen kunnen er wat bleekjes in afsteken. Kijk hier voor meer informatie over je huidtype en welke kleuren je goed staan.

Lang en los

Waar rokjes vroeger ooit zo kort mogelijk gedragen werden, zien we ze sinds 2010 liefst weer langer. Die maxi-trend staat nog niet bepaald op het punt te verdwijnen. Fijn aan maxirokken- en jurken is dat ze zowel tijdens de zomer als winter gedragen kunnen worden. Gecombineerd met laarzen en een hippe jas ben je er helemaal klaar voor deze herfst!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook