fb
Damespraatjes Damespraatjes

Big Brother-deelnemers Duitsland gisteren pas ingelicht over Corona-crisis

Nergens waren ze zich van bewust tot ze gisteren, na vijf weken complete afsluiting van de buitenwereld, het nieuws hoorden over de Corona-crisis. Opengevallen monden, ongeloof, grote ogen en complete verbijstering: geschokt reageerden de kandidaten van Big Brother Duitsland op de onthulling over de coronauitbraak en de gevolgen ervan in Duitsland en de rest van de Wereld.

Ver-van-mijn-bed show

Vijf weken geleden trokken de deelnemers van de Duitse Big Brother het huis in waar ze een flinke periode zouden blijven. De Corona uitbraak was toen vooral nog een ver-van-mijn-bed show, dat zich toen alleen nog in China voordeed. Tot nu toe hadden de programmamakers het nieuws over de gevolgen van het virus bij de deelnemers, die vanuit het Big Brother huis in Keulen ook geen contact met familie en vrienden mochten hebben, weggehouden. Dat de hele wereld nu op zijn kop staat daar hadden ze geen idee van. En dat leverde de programmakers de afgelopen dagen flink wat kritiek op.

https://youtu.be/eMRvOiYoR6A

Zieke moeder

Gisteravond kregen de bewoners tijdens een live-show te horen wat er in de rest van de wereld aan de hand is. “Het is een zeer besmettelijk virus en vooral gevaarlijk voor ouderen en mensen met chronische aandoeningen”, vertelde Andreas Kaniewski, de dokter van het programma . Hij probeerde de bewoners gerust te stellen en verzekerde dat het productieteam in nauw contact staat met alle familieleden van de deelnemers. Een van de deelnemers reageerde heftig op het nieuws omdat haar moeder ziek is. “Mijn moeder is vijfenvijftig en heeft COPD. Dit maakt me gewoon heel bang”, vertelde ze.

“Blijf vooral lekker daar”

Na het nieuws kregen de bewoners videoboodschappen van familieleden en vrienden. De filmpjes van het thuisfront waren best wel positief. “Blijf vooral lekker daar. Hier is helemaal niks te doen – alle cafés en clubs zijn toch dicht”, lachten vriendinnen van kandidate Gina.

De kandidaten kregen te horen dat ze het Big Brother huis mogen verlaten. Of ze dat doen weten we nog niet. Tot nu toe is het een veilige plek, omdat er nauwelijks contact is met de buitenwereld. Maar hoe is het om in tijden van crisis niet bij je familie en vrienden te zijn ook al ben je dan op een veilige plek? We zijn heel benieuwd wat voor keuze jullie zouden maken. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel!

Bron: NOS.nl

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook