fb
Damespraatjes Damespraatjes

Beveilig je huis tegen inbrekers voor de feestdagen

De feestdagen zijn ook feestdagen voor inbrekers is een vaak gebruikt gezegde. Rond deze dagen zijn veel mensen niet thuis omdat ze naar familie of vrienden zijn om kerst en oud en nieuw te vieren. Hoewel steeds meer mensen hun huizen beveiligen en het aantal inbraken de afgelopen jaren afneemt, wordt er in Nederland per jaar toch nog zo’n 50.000 keer ingebroken. Nu de feestdagen in aantocht zijn, een paar tips om je huis te beveiligen zodat jij je onbezorgd op kerst kan storten!

Vervang je sloten

Dit is de simpelste en misschien wel meest effectieve oplossing voor het beveiligen van je huis. Inbrekers beginnen bij een inbraak namelijk met het onklaar maken van de sloten. Als dit niet lukt, is er een kleine kans dat ze doorzetten met de inbraak. Veel sloten van oude huizen zijn makkelijk onklaar te maken omdat de cilinders van deze sloten snel afbreken. De nieuwe generatie sloten zijn voorzien van een cilindertrekbeveiliging die ervoor zorgt dat inbrekers de cilinder minder snel in het slot kunnen afbreken. Als het te lang duurt voor inbrekers binnen kunnen komen omdat ze het slot niet onklaar kunnen maken, is je woning een stuk minder aantrekkelijk voor ze. Een Cilinderslot voor de voordeur is een echt must als basisbeveiliging.

Gebruik schemersensors

Inbrekers opereren graag in het donker, verlichting is een grote vijand van ze, ze willen immers niet gezien worden. Als een huis goed verlicht is, is de kans minder groot dat er wordt ingebroken. Je kan bijvoorbeeld een bewegingsschakelaar of schemersensoren plaatsen bij de voor- en achterdeur. De lichten worden dan automatisch ingeschakeld bij beweging als het buiten donker wordt. Zo zet je ongewenste gasten dus lekker in de spotlights. Hier schrikken inbrekers van en daardoor zullen ze eerder geneigd zijn jouw huis over te slaan. Ook een tip: laat tijdens de kerstdagen lekker de kerstboom aan (zorg wel dat je veilige verlichting hebt :-))!

Neem camerabewaking

Camera’s verhogen het gevoel van veiligheid. Inbrekers zullen altijd proberen te voorkomen dat ze vastgelegd worden op beeld. Plaats een camera die gericht is op de voordeur, oprit of achtertuin. Een tweede camera kan binnen worden opgehangen. Vaak wordt gedacht dat camera’s erg kostbaar zijn, maar dat hangt heel erg af van het systeem. Er bestaan heel veel verschillende camera’s in diverse prijscategorieën. Bedenk goed: voor een inbreker is een camera een camera en dat is nooit goed nieuws voor ze. Als je voor camerabewaking kiest, vergeet dan niet de sticker te plaatsen waarop staat dat er gefilmd wordt.

Overweeg een alarmsysteem

Wil je nog meer beveiligen dan bovenstaande tips? Dan is een alarmsysteem plaatsen wellicht een idee. Het is wel de meest prijzige oplossing, maar kan zeker de moeite waard zijn. Er zijn verschillende systemen verkrijgbaar. Sommigen sturen een melding naar je telefoon als er iets verdachts gaande is in je huis. Zo kan je op tijd handelen en indien nodig de politie alvast informeren.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook