fb
Damespraatjes Damespraatjes

Betrek je kinderen zo vroeg mogelijk bij de verzorging van jullie huisdieren

Een dier is vaak de beste vriend van een kind. Het heeft een geduldig luisterend oor, oordeelt niet en is meestal een leuke speelkameraad. Kinderen weten echter niet altijd hoe ze het beste voor hun grote lieveling kunnen zorgen. Om hun vierpotige vriend namelijk in goede gezondheid te houden, is er kennis en verantwoordelijkheid nodig. Hier ligt een belangrijke taak voor de opvoeders. Om je kinderen een leven lang de mooie vriendschap met huisdieren te mogen laten ervaren, moeten ze leren hoe je ze goed behandelt en wat ze nodig hebben voor een goede conditie.

Een uitgebalanceerde voeding voor huisdieren

De tijd dat honden en katten altijd buiten bleven en de restjes van de dagelijkse maaltijd kregen, is al lang voorbij. Tegenwoordig zijn ze in de meeste families een volwaardig lid en hebben ze hun eigen voedsel. Gelukkig maar, want honden, katten en andere huisdieren hebben mineralen en vitamines nodig die ze niet volop uit onze voeding kunnen halen. Om het huisdier van je kind zo gezond mogelijk te houden, zijn er bij Platinum.com/nl allerlei soorten voer en snacks te koop die speciaal geschikt zijn voor honden. Daarbij is het, net als bij de mens, voor huisdieren ook beter om geen conserveermiddelen en gluten te eten. Het is dus goed om kinderen te leren om honden, katten en knaagdieren geen koekjes uit de koektrommel te geven, maar speciale snacks voor huisdieren. Deze vinden de vierpotigen niet alleen lekker, maar de lekkernijen zitten ook vol met ingrediënten die gezond zijn voor de dieren.

BARF voor honden en katten

Om te zorgen dat kinderen huisdieren, zoals honden en katten, beter leren te begrijpen, is het goed om ze iets over de herkomst van deze dieren te leren. Wanneer een kind weet dat de hond van de wolf afstamt en katten familie zijn van de tijger snappen ze ook eerder dat deze huisdieren heel ander eten nodig hebben dan mensen. Zo zijn vlees, vis en gevogelte essentieel voor een gezonde hond en kat. Daarbij hebben ze ook een bepaalde hoeveelheid aan hoogwaardige koolhydraten, groenten en oliën nodig wat per diersoort verschilt. Verder is het goed om de dieren voedsel te geven dat zo dicht mogelijk bij hun natuur staat en vrij is van kunstmatige toevoegingen. Het is daarom niet verwonderlijk dat het BARFmenu voor honden en katten de laatste jaren steeds populairder is geworden. BARF houdt in dat het dier rauw vlees, vis of gevogelte eet in plaats van gegaard voer, dat men veelal in de blikken uit de supermarkt aantreft.

Huisdieren en kinderen: een win-win-situatie

Wanneer kinderen leren dat het belangrijk is wat hun huisdier eet, zullen ze ook eerdere begrijpen dat voor hen hetzelfde geldt. Daarbij zullen ze ontdekken dat huisdieren beweging, frisse lucht en positieve aandacht nodig hebben om gelukkig te zijn. Iets wat ook voor ons mensen geldt. Via de aanschaf van een huisdier leren kinderen dus niet alleen te zorgen voor een dier, maar ook voor zichzelf en hun medemens.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook