fb
Damespraatjes Damespraatjes

Besparen op je energierekening door vloerisolatie

Ik loop graag op blote voeten. Baal er echt van als ik de hele dag schoenen moet dragen. Zonder voelt zoveel fijner. Ik las laatst dat het goed is om blootvoets te lopen. Het zou de bloedsomloop stimuleren wat bijdraagt aan een betere zuurstoftoevoer. Ook is het goed ter voorkoming van spataderen iets wat in mijn familie voorkomt.

En zo zijn er nog tal van voordelen. Ik ben om. En loop zoveel mogelijk op blote voeten als ik thuis ben. In de winter lijkt het me niet zo lekker, want dan is de vloer koud. Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het aan koude tikkels.

Robert en ik wonen elf jaar in het huis waaraan altijd wel het een en ander moet worden geklust. Grappend zeggen we altijd: als alles klaar is en gedaan, kunnen we weer opnieuw beginnen. Het komende project dat op stapel staat, is de vloer. Op de overloop boven en in de slaapkamers hebben we tapijt, in de woonkamer een houten vloer die er al jaren in ligt. ’s Winters voelt die vloer niet aangenaam aan en al helemaal niet als je op blote voeten zou lopen.

Vloerisolatiekosten

“Misschien moeten we eens gaan nadenken over vloerisolatie,” opperde Robert laatst. Vloerisolatie. Daar wist ik eigenlijk niet zo veel van. En al helemaal niet wat de vloerisolatiekosten zouden zijn. Ik speurde het internet af en werd een stuk wijzer.

Ik las bijvoorbeeld dat het je meer dan tweehonderd euro per jaar bespaart als je de vloer isoleert. Dat houdt in dat je in een paar jaar tijd de investering erin kunt terugverdienen. Dat is mooi meegenomen. Helaas is de subsidie die de overheid beschikbaar stelde voor isolatie, op. Wat nog wel van kracht is, is het verlaagde btw-tarief op de arbeidskosten. In plaats van 21 procent is de btw 6 procent. En dat is mooi meegenomen omdat de arbeidskosten kunnen oplopen.

Voordelen

Het heeft veel voordelen vloerisolatie aan te laten brengen. Het is, zoals eerder gezegd, gunstig voor de energierekening maar het is ook comfortabel. Op blote voeten lopen wordt dan een feestje. In de winter voelt het huis aangenaam aan omdat er minder warmteverlies is. De kosten kunnen best oplopen en dus is het belangrijk te kijken hoe je die kunt drukken. Zo kun je buren vragen of zij ook vloerisolatie willen waardoor je bij een specialist een bulkkorting kunt bedingen. Raadzaam is het ook een bedrijf uit je buurt te selecteren zodat je de voorrijkosten kunt beperken. En check bij je gemeente of die misschien nog wat subsidie verstrekt.

Vloerisolatie kosten

Wat zijn de kosten eigenlijk? Dat hangt af van het materiaal en de oppervlakte. Gemiddeld betaal je dertig euro per vierkante meter voor vloerisolatie boven- of onderkant. Wil je de vloer renoveren dan kost het honderdveertig euro per vierkante meter. Als je offertes opvraagt bij verschillende specialisten kunnen zij je precies vertellen wat de kosten zijn.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook