fb
Damespraatjes Damespraatjes

Beslist geen roze wolk! Gezinnen vallen uit elkaar door vroeggeboortes

Vandaag, donderdag 17 november, is het Wereld Prematuren Dag (WPD). In het hele land zullen veel bekende gebouwen en ziekenhuizen een paarse gloed hebben. Er wordt dan gehoor gegeven aan de oproep van de Samenwerkende Organisaties voor Couveusekinderen om met paarse verlichting te vroeg geboren kleintjes en hun ouders in de spotlights te zetten, zo lazen wij vanochtend in het AD.nl.

Welke gebouwen doen er mee?

De volgende gebouwen zullen vandaag in ieder geval paar kleuren: de Jaarbeurs in Utrecht, de Rotterdamse Hofpleinfontein, de Ziggo Dome in Amsterdam en het Provinciehuis in Maastricht kleuren vandaag paars. Paars staat voor het mengen van de babykleurtjes  roze en blauw. Ben je vandaag in New York dan zul je zien dat zelfs het Empire State Building in New York paars kleurt om zo aandacht voor vroeggeboorten te vragen.

Week van de Vroeggeboorte en Wereld Prematurendag

Stichting Prematurendag heeft de zondag de allereerste NICU (afdeling waar ze te vroeggeboren kindjes en/of zieke kindjes nauwlettend in de gaten) flashmob ter wereld gehouden! Ze hebben er een mooie video van gemaakt. De video is vandaag op Wereld Prematurendag voor het eerst te zien.

In Nederland worden elke dag 48 kinderen te vroeg geboren, waarvan er ongeveer drie overlijden, elke dag opnieuw!Met behulp van de flashmob wil de Stichting Prematurendag meer begrip en bewustzijn creëren, omdat het leven voor iedereen uit de omgeving van het te vroeg geboren kindje drastisch verandert. Gezinnen zijn uit elkaar gevallen, papa’s en mama’s zijn hun baantje kwijt…. allemaal doordat hun kind(eren) in een couveuse heeft (hebben) gelegen.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook