fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ben jij ook geen held in plannen en het gedaan krijgen van dingen? Dit is dé oplossing!

Oh, wat was ik er vroeger slecht in: dingen gedaan krijgen. Ik kon belangrijke dingen soms dagen, weken of zelfs maanden laten liggen. “Ach, dat kan morgen ook wel” vertelde ik mezelf. Als ik het dan daadwerkelijk ‘morgen’ had gedaan, was het allemaal prima geweest. Alleen als het eenmaal morgen was, zei ik weer: “ach dat kan morgen ook wel.” Het resultaat? Ik had enorme stapels onafgewerkte to-do lijstjes en moest alles op het laatste moment doen. Ik liep achter de feiten aan en dat merkte ik in alles in mijn leven.

Deurwaarders en social media

Brieven van deurwaarders, te laat ingeleverde studieprojecten en vriendinnen die ik maar niet terugbelde… Ik ben er niet trots op, maar ik heb jaren in deze realiteit geleefd. Waar ik dan wel mee bezig was? Joost mag het weten. Ik denk dat ik veel op social media heb gezeten en flink wat uren heb zitten niksen. Maar ook dat weet ik niet precies meer.

Leven onder controle

Het omslagpunt kwam voor mij toen ik ging werken en niet meer in een studentenhuis woonde. Ik moest elke dag op tijd opstaan, mijn huis netjes houden en verantwoordelijkheid nemen voor de rekeningen op de deurmat. Het was even wennen, maar door het maken van to-do lijstjes en deze écht elke dag af te werken, heb ik mijn leven weer onder controle gekregen.

Cursus time management

Als mij dit toen niet gelukt zou zijn, had ik een cursus time management van Het Effectieve Werken in mijn achterhoofd. Hier leer je overzicht te krijgen in je werk, structuur aan te brengen in je leven, omgaan met prikkels en krijg je meer grip op de hectiek van de dag. Uiteindelijk is dit niet nodig geweest, maar ik denk achteraf dat ik deze cursus jaren eerder al een keer had moeten volgen. Ik kan me bijna niet voorstellen hoeveel efficiënter ik dan had geleefd!

Voldaan gevoel aan het einde van je werkdag

Herken jij jezelf in mijn verhaal? Weet dan dat ook JIJ je leven onder controle kunt krijgen. En ik kan je ook vertellen dat het zo heerlijk is als je vóór de feiten uitloopt. Hoe leuk als je een vriendin een verjaardagskaart kunt sturen, waarbij hij daadwerkelijk op haar verjaardag door de bus valt.? Of dat je na een werkdag voldaan je laptop kunt dichtslaan en terugkijkt op een productieve dag? Ik vind het heerlijk en slaap er ’s nachts veel beter door.

Praat met ons mee

Is een cursus time management iets voor jou? Of juist absoluut niet? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Reageer ook