fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ben je het overzicht in je kledingkast kwijt? Lees dan deze tips!

Ik vind dat ik helemaal niet zoveel kleding heb. In tijdschriften zie ik vrouwen met inloopkasten met drie muren vol kleding. En dan ook nog planken vol boven dat hanggedeelte. Dames met rekken vol schoenen. Neuh. Dat heb ik niet.  Maar wel heb ik overal stapeltjes. In de kast in de slaapkamer. Op een kist in de badkamer en op een stoel achter mijn bed. Laatst vlogen al die kledingstukken me aan en besloot ik er iets aan te doen.

Ik begon bij mijn kast. Haalde alles eruit wat erin zat. Gooide het op een berg, ging er naast zitten en pakte de kledingstukken een voor een vast. Ik maakte stapeltjes. Eentje voor: mag niet weg, draag ik. Een ander voor: ‘hee! Had ik dit ook nog? Twijfelgeval. Kijk er straks naar. En de laatste: omg, waarom heb ik dit nog steeds? Dat is hopeloos uit de mode en kan weg. Na een tijdje had ik me door de berg heen geworsteld en legde de blijvertjes terug in mijn kast. Eigenlijk werd het tijd voor andere kledingkasten constateerde ik toen de planken en het rek helemaal leeg waren. Misschien als ik een nieuwe, niet zo’n gammele kast als ik nu had, zou hebben, zou ik het ook netter houden. Eerst maar eens even dit opruimen en dan zou ik me buigen over een nieuwe kast.

De kaartjes er nog aan!

Ik liep naar de badkamer en trok daar het stapeltje kleding van de kist. Vol verbazing keek ik naar wat ik allemaal had, en vergeten was. Aan sommige shirts hingen zelfs nog de kaartjes…. Ik vouwde de shirts op en legde ze in mijn opgeruimde kledingkast, hing de broeken aan de stang. Alleen het bergje op de stoel nog en dan had ik mijn outfitjes weer in het vizier en wist ik weer wat ik had. Toen alles netjes lag, keek ik er naar. Doe ik ook altijd als ik net de ramen heb gelapt: dan ga ik minimaal vijf minuten kijken hoe schoon het is. Met de opgeruimde en geordende kast had ik dat ook. Eigenlijk zou het helemaal gaaf zijn als ik een kast op maat liet maken. Ik ging op de opgeruimde stoel zitten en pakte mijn telefoon. Ik zocht naar opbergmogelijkheden en kwam terecht op Slaapkamerweb, een site vol ideeën voor vaste kasten. Dat is wat ik wil! Dan ben ik van mijn stapeltjes af en heb ik alles overzichtelijk in mijn kast. Moet ik het natuurlijk wel netjes houden…

Tips voor nette kast

Voor wie net als ik eens in de zoveel tijd een kledingkast heeft waarin het lijkt alsof er een bom is ontploft, heb ik een paar tips om het netjes te houden. Scheelt ’s ochtends veel tijd als je een outfit voor die dag bij elkaar wil zoeken…

 1. Leeghalen 

Om te beginnen haal je je hele kast leeg en maak je stapeltjes. Bijvoorbeeld: blijf ik dragen, twijfelgeval, zou ik meer moeten dragen, kan weg. Is het winter? Leg je rokjes en jurkjes dan op een aparte plank, maar wel bij elkaar.

2. Sorteren

Leg T-shirts, truien en hemdjes bij elkaar, hang blouses uit en op kleur en doe het zelfde met broeken en jurken. Als je dat hebt gedaan, zie je in een oogopslag waar wat ligt.

3. Geef weg!

Is je kleding nog goed, in de mode maar draag jij het niet? Vraag of een vriendin het leuk vindt. Of probeer het te verkopen op Marktplaats. Als je er echt van af wilt omdat het je huis uit moet, gooi het dan in de kledingkliko. Het geeft je een lekker gevoel als je toch nog wat nuttigs hebt gedaan met miskopen of afdankertjes.

Hoe houd jij je kledingkast netjes? Ligt het op kleur? Of is het is altijd een zootje? Wij zijn benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook