fb
Damespraatjes Damespraatjes

Belangrijke tips als je een showroomkeuken gaat kopen

showroomkeuken kopen

Het kopen van een showroomkeuken kan een geweldige manier zijn om een mooie en hoogwaardige keuken te bemachtigen, zonder je budget te overschrijden. Showroomkeukens zijn namelijk vaak uitgerust met de nieuwste trends en technologieën, maar worden aangeboden tegen een fractie van de oorspronkelijke prijs. Hier zijn enkele belangrijke tips om je te helpen bij de aanschaf van een showroomkeuken. Lees je lekker mee?

1. Maak een lijst van je wensen

Voordat je op zoek gaat naar showroomkeukens, is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van wat je wilt. Maak een lijst van je wensen en behoeften. Denk hierbij aan de stijl, kleur, indeling en de gewenste apparatuur. Een goed doordacht plan helpt je gericht te zoeken en voorkomt dat je overweldigd raakt door het aanbod.

2. Meet je ruimte nauwkeurig op

Een showroomkeuken, bijvoorbeeld van de goedkope keukens van KeukenConcurrent, moet natuurlijk perfect passen in de beschikbare ruimte. Meet daarom je keukenruimte nauwkeurig op en noteer alle afmetingen. Vergeet niet om ook de posities van ramen, deuren en eventuele leidingen op te meten. Deze informatie is essentieel om te bepalen of een showroomkeuken in jouw woning past. Wat veel consumenten niet weten, is dat je bij KeukenConcurrent een showroomkeuken naar wens aan kan laten passen. Hierdoor past een showroomkeuken altijd! Vraag naar de mogelijkheden in de winkel.

3. Bezoek meerdere showrooms

Neem de tijd om verschillende showrooms te bezoeken. Zo krijg je een goed beeld van de beschikbare opties en kun je prijzen en stijlen vergelijken. Tijdens je bezoek kun je ook direct de kwaliteit van de keukens beoordelen en advies inwinnen van de verkopers. Vergeet niet om vragen te stellen over de geschiedenis van de keuken, zoals hoe lang deze in de showroom heeft gestaan en of er eventuele beschadigingen zijn.

4. Onderzoek de staat van de keuken

Omdat showroomkeukens al een tijdje tentoongesteld staan, is het mogelijk dat ze lichte gebruikssporen vertonen. Controleer de keuken grondig op krassen, deuken en andere beschadigingen. Let ook op de staat van de apparatuur. Hoewel kleine gebruikssporen vaak geen probleem zijn, wil je natuurlijk geen grote defecten over het hoofd zien.

5. Vraag naar garanties en service

Zelfs bij de aanschaf van een showroomkeuken is het belangrijk om te weten welke garanties er gelden. Informeer bij de verkoper naar de garantievoorwaarden en eventuele serviceopties. Dit kan variëren per keuken, maar het is goed om te weten dat je bij eventuele problemen nog steeds op ondersteuning kunt rekenen.

6. Onderhandel over de prijs

De prijs van showroomkeukens ligt vaak al lager dan die van nieuwe keukens, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor onderhandeling. Probeer altijd een betere deal te krijgen door te onderhandelen over de prijs. Soms kun je ook extra accessoires of gratis installatie als extraatje krijgen.

7. Plan de installatie zorgvuldig

Bij het kopen van een showroomkeuken is het plannen van de installatie een cruciale stap. Bespreek met de verkoper of de installatie inbegrepen is en wat de bijbehorende kosten zijn. Zorg ervoor dat de keuken op het gewenste tijdstip kan worden geïnstalleerd en dat er geen verrassingen zijn op het moment van plaatsing.

8. Let op de logistiek

Showroomkeukens moeten vaak gedemonteerd en getransporteerd worden. Informeer naar de logistieke details, zoals wie verantwoordelijk is voor het demonteren en vervoeren van de keuken. Dit kan extra kosten met zich meebrengen, dus het is belangrijk om dit van tevoren te weten.

9. Overweeg professionele hulp

Als je twijfelt over bepaalde aspecten van de aankoop of installatie, overweeg dan om een professional in te schakelen. Een keukenadviseur of interieurontwerper kan je helpen om de beste keuze te maken en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Praat met ons mee

Wil jij een showroomkeuken kopen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel!

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook