fb
Damespraatjes Damespraatjes

Bekende crypto expert McAfee gearresteerd voor witwassen

belastingontduiking tegen McAfee

Er zullen maar weinig mensen zijn die nog nooit van McAfee hebben gehoord. Deze bekende crypto ondernemer is ontzettend bekend in de crypto community. Nu ziet het er naar uit dat het er niet echt goed uitziet voor McAfee, hij is namelijk opgepakt in Spanje. De reden hiervoor? Hij wordt verdacht van witwassen. Aangezien McAfee een belangrijke persoon is in de crypto wereld is het handig om hier toch even op in te zoomen!

Wat is er precies aan de hand?

John McAfee is dus opgepakt in Spanje. Hij wordt op dit moment geconfronteerd met uitlevering aan de V.S. voor zaken die onder andere te maken hebben met belastingontduiking en fraude. De SEC beschuldigt McAfee van het betalen van meer dan 23,1 miljoen dollar aan cryptocurrency activa voor het bevorderen van een aantal ICO projecten zonder te onthullen dat hij werd betaald om dit te doen. Verder heeft justitie een aantal zaken lopen voor belastingontduiking tegen McAfee. Ze zeggen dat hij “opzettelijk heeft geprobeerd de betaling van de aan de federale overheid verschuldigde inkomstenbelasting te ontduiken”. 

Lees ook: 5 tips om er met je schoonmoeder het beste van te maken

In een korte aankondiging van de arrestatie en het openbreken van de aanklachten vermeldt de officier van justitie ook dat de aanklachten beperkt zijn tot McAfee het individu en dat ze geen enkel verband hebben gevonden met het “antivirusbedrijf dat zijn naam draagt”.

belastingontduiking tegen McAfee

Welke straf staat hem te wachten?

Door al die aanklachten vraag je je waarschijnlijk af welke straf hem te wachten staat, als hij natuurlijk veroordeeld wordt. Op het plegen van fraude staat een maximumstraf van vijf jaar in de gevangenis. Voor zijn delict “opzettelijk verzuim om een belastingaangifte in te dienen” kan hij één jaar in de gevangenis krijgen. De aanklacht van de SEC is echter veel interessanter. Dit is namelijk een 55 pagina tellend onderzoek waarin McAfee in verband wordt gebracht met frauduleuze activiteiten voor een aantal ICO’s in 2017 en 2018. 

Het rapport merkt specifiek op dat McAfee naar verluidt meer dan 11,6 miljoen dollar aan BTC- en ETH-munten zou hebben ontvangen voor het promoten van zeven ICO’s. Hij ontving bovendien 11,5 miljoen dollar aan steekpenningen.

belastingontduiking tegen McAfee

Invloed op de markt

Deze enkele aanhouding zal niet zoveel betekenen voor mensen die aandelen kopen. Maar het is wel zo dat dit weer eens duidelijk maakt dat er snel regelgeving nodig is rondom de ICO’s. Wanneer dit namelijk niet het geval is zullen we in de toekomst alleen maar vaker te maken krijgen met deze soort problemen. Voor McAfee ziet het er op dit moment niet echt rooskleurig uit, de kans is groot dat hij dan ook wel vervolgd zal worden. Nog veel meer lezen over de huidige cryptomarkt? Hou dan zeker deze site in de gaten voor veel meer leuke artikelen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook