fb
Damespraatjes Damespraatjes

Beide vrouwen uit lesbisch stel geven hun kind borstvoeding

Wij bij Damespraatjes geloven in de liefde. Elke liefde! We vinden het daarom ook geweldig dat stellen met hetzelfde geslacht mogen trouwen en kinderen mogen krijgen/adopteren. Doordat dit in steeds meer landen mogelijk wordt, zie je steeds meer innovatieve technieken en ideeën voorbijkomen. Zo ook deze week: twee Australische vrouwen geven hun baby allebei borstvoeding.

Kan je borstvoeding geven terwijl je geen kind gebaard hebt?

Wij wisten het niet, maar blijkbaar kan het. Het vergt wel veel voorbereiding en werk, maar met de juiste kennis is het mogelijk. Steph Eden-MIlory geeft haar niet-biologische dochter samen met haar partner Claire borstvoeding. Nadat ze een artikel hadden gelezen hoe het moest, besloten ze het ook te proberen. En met succes! In het onderstaande interview leggen de moeders uit hoe ze het voor elkaar hebben gekregen.

Niet iedereen blij

Niet iedereen vindt het een mooi initiatief. Zo zijn er mensen van de overtuiging dat lesbische stellen geen kinderen zouden moeten krijgen en al helemaal niet samen borstvoeding mogen geven. Claire en Steph gaan deze haat comments tegen met hun liefde en passie voor wat ze doen, namelijk samen voor hun baby zorgen.

Lieve Claire en Steph, heel veel succes met wat jullie doen! Wij vinden het prachtig en denken dat veel ouders een voorbeeld aan jullie kunnen nemen.

Hoe denk jij hierover?

Hoe denk jij hierover? Zou het mogelijk moeten zijn dat twee lesbische moeders hun kind allebei borstvoeding geven? Of vind jij dat dit een taak van de biologische moeder hoort te zijn? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

afbeelding: YouTube

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook