fb
Damespraatjes Damespraatjes

Beginnen met yoga? Zo pak je dat aan!

Beginnen met yoga

Een paar weken geleden was het ‘World Yoga Day’. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik deze dag niet in mijn agenda had staan, maar de rest van we wereld volgens mij wel. Op Instagram werd ik overspoeld met stories van mensen die onder het mom van ‘World Yoga Day’ een yoga workout deden. Uiteraard kon ik niet achterblijven en ik appte mijn sportmaatje: ‘Het is wereld yoga dag. Dat eens proberen?’. Zo gezegd, zo gedaan. Maar man, wat viel het mij tegen. Yoga is een heuse workout en ik kwam erachter dat ik er eigenlijk zowel de kracht als de lenigheid niet voor had. Tijd om het vaker te doen dus. Doe jij met mij mee? Beginnen met yoga? Zo pak je dat aan!

Wat heb je nodig?

Voor het doen van een yoga workout heb je weinig nodig. Met een yogamat, comfortabele outfit en een flesje water kom je al een heel eind. Er zijn verschillende soorten yogamatjes verkrijgbaar, zoals extra lange of extra dikke matten. Koop vooral hetgeen waarvan jij denkt dat het goed bij je past. Wees niet te streng en leg de lat niet meteen te hoog. Je bent begonnen en dat is wat telt!

Beginnen met yoga

Als je nog nooit yoga hebt gedaan, kan het verstandig zijn om dit samen te doen met iemand die al meer ervaring heeft. Dit kan een vriend of vriendin zijn, maar ook een yoga-instructeur in je vaste gym of bij een speciale yogaschool. Yoga lijkt misschien ‘makkelijk’ en rustig, maar het vergt absoluut een juiste techniek. In het begin kan het moeilijk zijn om de oefeningen goed uit te voeren en wat begeleiding is dan wel zo prettig.

Geef je lichaam de tijd

Ga je thuis aan de slag? Leg je yogamat dan maar klaar en zoek naar een yoga-workout voor beginners op YouTube. Ook hier geldt: begin rustig en bouw het langzaam op. Heb vooral aandacht voor de techniek en probeer het niet meteen heel zwaar of ingewikkeld te maken. Geef je lichaam de tijd om aan de bewegingen en belasting te wennen. Als je dit twee keer per week doet zul je snel merken dat je sterker, soepeler en handiger wordt. Volhouden dus!

Mooie aanvulling

Ik wil het yoga zeker weer gaan oppakken. Het is iets wat ik goed kan combineren met mijn reguliere trainingen. Sterker nog: het vormt zelfs een hele mooie aanvulling hierop. Zo ken ik veel topsporters die naast hun trainingen ook nog één a twee keer per week yoga doen en zo hun hele lichaam extra sterk maken. Niet alleen maakt yoga sterk, het is ook een fijne manier om wat rust te vinden. Mijn yoga sessies ga ik afsluiten met een korte meditatie. Al met vijf minuten mediteren voel ik me de hele dag meer ontspannen en lekkerder in mijn vel.

Ga jij beginnen met yoga? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Afbeelding: Надя Кисільова via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook