fb
Damespraatjes Damespraatjes

Beginnen met hardlopen

Als er één goed voornemen is dat ik het liefst voor altijd uit blijf stellen, is dat wel het beginnen met hardlopen. Telkens weer zie ik in het park jonge én oude mensen zonder enige moeite een flink aantal kilometers weglopen. Dat wil ik ook! Toch ben ik bang door de mand te vallen. Naar mijn idee hangt mijn tong na vijf minuten al op mijn schoenen. Ik weet dat die redenering nergens op slaat, want je moet natuurlijk ergens beginnen. Voordat je ergens goed in kunt zijn, moet je eerst bloed, zweet en tranen investeren. Bovendien vond ik het een belachelijke gedachte om mezelf met anderen te vergelijken, want het gaat erom dat je jezelf overtreft. Na gelezen te hebben hoe Ka zich telkens weer weet te motiveren, besloot ik er dan ook helemaal voor te gaan.

Hoewel ik erg veel motivatie had verzameld om te beginnen met hardlopen, wist ik ook dat die motivatie zomaar als sneeuw voor de zon zou kunnen verdwijnen. Daarom besloot ik een persoonlijk doel aan het hardlopen te koppelen. Ik vond vijf kilometer een mooi streven om mee te beginnen en had van vriendinnen goede verhalen gehoord over The Color Run. Ik keek op de website en zag daar tot mijn genoegen staan dat er 23 mei een speciale editie in Amsterdam plaats vind. Het knopje ‘get your ticket here’ lonkte en ik besloot me zonder enige twijfel in te schrijven. Motivatie: Check!

Tijd voor het echte werk! Ik zocht op het internet naar speciale loopschema’s, omdat deze ervoor zorgen dat je je loopritme op een goede en gezonde manier opbouwt. Na allerlei loopschema’s te hebben vergeleken, koos ik ervoor om te gaan hardlopen met de podcasts van Evy Gruyaert. Ik zette de eerste podcast op mijn ouderwetse mp3-speler, trok mijn sportkloffie aan en was klaar om te vertrekken. Na afloop voelde ik me fantastisch en al zeg ik het zelf: dat viel best mee! Als beloning voor mijn goede begin, besloot ik bij Zalando een nieuwe sportoutfit te kopen. In de weken die volgden, liep ik hard in stijl en bleef ik het schema van Evy volhouden. Inmiddels ben ik in week 6 beland en kan ik je vertellen dat ik best een beetje trots op mezelf ben. Color Run, here I come!

Mara Blikslager (22 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum.

Reageer ook