fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het begin van een nieuw jaar: de tijd voor het boeken van een vakantie

Veel Nederlanders maken zodra ze terug komen van vakantie al weer plannen voor hun volgende vakantie. Het is bijna een soort overlevingsstrategie. En ik herken het. Vakanties houden mij vaak op de been. Kan ik naar een volgende vakantie uitkijken, dan voel ik me bijna altijd helemaal blij worden. 

Met het hele gezin de vakantie uitzoeken

Een ander moment om een vakantie te boeken is vaak het begin van het nieuwe jaar. Veel mensen zijn rond Kerstmis en de jaarwisseling vrij en zijn met het hele gezin bij elkaar, zodat er flink vakantieplannen kunnen worden gemaakt. Traditiegetrouw is de Vakantiebeurs meestal half januari zodat je je plannen ook nog kan laten toetsen bij experts, die van alles weten over jouw gedroomde reisdoel.

Aanbiedingen begin januari

Veel vliegtuigmaatschappijen spelen hier ook op in en hebben in januari vaak gigantische aanbiedingen, waardoor je je ticket voor een voordelige prijs kunt aanschaffen. We hebben het gevoel dat de ticketprijzen vaak na de Vakantiebeurs weer wat omhoog gaan. Dus weet je al waar je naar toe wilt deze zomer, kijk dan op tijd voor een ticket.

Last-minute

Tegenwoordig boeken wel steeds meer mensen last-minute. Je hoeft niet meer bij een reisbureau langs om je reis te boeken. Vierentwintig uur per dag kun je checken of het hotel van je dromen nog beschikbaar is en de ticketprijzen van de verschillende vliegtuigmaatschappijen kun je ook eenvoudig vergelijken. Dus waarom zou je je laten opjagen.

Niet achter het net vissen

Het risico met last-minute boeken is natuurlijk wel dat je achter het nest vist en dat het hotel waar je heel graag naar toe wilt niet meer beschikbaar is. Zorg dan dat je er op tijd bij bent.

Regel je parkeerplek ook op tijd

Een ander ding waar je naar kunt kijken om te besparen op je reis is om al vroeg je parkeerplek op het vliegveld te reserveren. Kijk maar eens op Parkago.com voor de voordeligste parkeertarieven in jouw vakantieperiode. Boek je tussen de herfstvakantie en de voorjaarsvakantie dan is het veel voordeliger.

We zijn heel benieuwd wanneer jij je vakantie boekt. Ben je een vroegboeker of een last-minute-boeker?

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook