fb
Damespraatjes Damespraatjes

Beating Temptations

Na een lange, helse treinreis vanuit Amsterdam plof ik op de bank. I know, schelden op de NS is in fashion, maar ik doe daar eigenlijk nooit aan mee. Toch was er laatst de zoveelste storing waardoor ik ruim twee uur onderweg was over een stuk waar ik normaal slechts een halfuurtje over doe… Sorry, sorry, sorry! Nu stop ik echt met zeuren.

Maar goed, ik plof dus op de bank. Als ik langzaam mijn ogen sluit en mijn hoofd het zachte kussen voel raken hoor ik een geluid. Grrrr, grrrr…. Nee, wij hebben geen hond of tijger, dit gegrom komt ergens anders vandaan. Mijn buik! Niet zo gek dat ik honger heb, het is acht uur en ik heb sinds twee uur niks meer gegeten.

TRRRR TRRRR! Wat is dat geluid nou weer?! Ik open snel mijn ogen en zie dat ik een berichtje van mijn zusje krijg: ‘Patatje met een kroket?’. Oh Jezus, hier was ik al bang voor. Het MOEST een keer gebeuren. Een knappe man in de bar als je ruzie met je man hebt, een gratis fles Champagne als je net bij de AA vandaan komt, een taart in je hand als je ex-vriend met een nieuwe vriendin langsloopt… De verleiding is té groot! ‘Heerlijk! Met extra Mayo’ stuur ik na veel te kort nadenken terug.

Twintig minuten later zit ik met een bord patat, een kroket en een flinke klodder mayo op de bank naar Expeditie Robinson (GO PAUL TURNER!) te kijken. Als ik mijn bord leeg heb en een berichtje van mijn sportvrienden lees krijg ik spijt en voel ik me misselijk. ‘Ik kon helaas niet komen, helse treinreis achter de rug en was te laat thuis voor de les’ stuur ik met een nog groter schuldgevoel terug. Die patat laat ik maar even achterwegen…

Daar lig ik dan… Onderuitgezakt op de bank. Teveel vet eten in mijn maag. Niet gesport. Nieuwe seizoen van de Afvallers XXL of Obese? Zeggen jullie het maar!

Volgende week donderdag ga ik alles anders doen! Na een vlotte treinreis uit Amsterdam maak ik snel heerlijke saltimbocca met kruidenkaas en geroosterde paprika. Na dit snelle, gezonde, maaltje race ik naar de sportschool en werk me twee uur lang in het zweet. Na de les plof ik met een grote zak mandarijntjes op de bank en kijk Expeditie Robinson terug op programma gemist. Ik weet zeker dat ik die nacht veel lekkerder slaap.

Doe jij volgende week ook alles anders? Of in ieder geval hetzelfde eten als ik? Dat kan!

Saltimbocca met kruidenkaas en geroosterde paprika (4 personen)

Ingredienten

2 rode paprika’s
4 dunne kalfslapjes (100 g per stuk)
peper
150 g light roomkaas met knoflook en tuinkruiden
2 eetlepels olijfolie
rucola
kerstomaten
120 g verse tagliatelle, ongekookt

Bereiden

Leg de paprika’s in een ovenschotel en zet ze 20 minuten onder de hete ovengrill tot de schil zwart blakert. Haal ze uit de oven, doe ze in een schaal en dek ze af. Laat 10 minuten staan.

Trek het vel van de paprika’s, snijd ze in tweeen en verwijder de zaden en zaadlijsten. Dep de kalfslapjes droog en kruid ze met peper. Bestrijk ze met de roomkaas en leg er de paprika’s op. Rol op en steek dicht met een cocktailprikker.

Bak de rolletjes in een eetlepel olijfolie.
Snipper de rucola fijn en snijd de kerstomaatjes is vieren.
Kook de tagliatelle in 5 min gaar. Meng de rucola en de tomaatjes met een lepel olijfolie door de warme tagliatelle.

Serveer met de saltimbocca.

Wil je meer van dit soort lekkere, gezonde recepten lezen en bereiden? Koop dan het ‘Gezond Gezin’ boek van Weight Watchers. Met zulke recepten, heb je geen verleidingen meer nodig.

 

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impnl.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20642926)a(1506742)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

sandra -

Heel herkenbaar Mara, helaas ……

Reageer ook