fb
Damespraatjes Damespraatjes

Basisschool Hoorn vraagt ouders op de klas te passen als leraar ziek is

Toen ik op de basisschool zat, was er weleens een leraar ziek. Heel vervelend voor de leraar, maar als leerlingen vonden wij het maar wat leuk dat er een invaller voor de klas stond. Een nieuw gezicht dat dingen op een nét andere manier doet; dat vonden we hartstikke spannend. Voor zover ik weet, gaat het momenteel nog steeds zo. Maar zijn er momenteel veel scholen die moeite hebben met het vinden van zo’n invaller. Waaronder basisschool Het Kompas uit Hoorn. 

Vorige week stuurde de basisschool een opvallende brief naar de ouders. In deze brief wordt aan alle ouders gevraagd of ze willen bijspringen wanneer een leraar ziek is. De eerste ziek-dag blijven de kinderen thuis, maar vanaf dag twee wil de school het graag oplossen met ouders.

Ouders als oppas

“Dan zorgen we dat er allerlei spelmateriaal in de klas is. Dat is educatief materiaal dat we speciaal hebben aangeschaft. En dan vragen we ouders om als een oppas te fungeren. Ze hoeven geen leerkracht te spelen, maar zijn gewoon in de klas aanwezig. En op die manier zorgen we dat het onderwijs aan de kinderen toch voortgang vind” vertelt directeur Jaap Muurling van het Kompas tegen NH Nieuws.

Positieve reacties vanuit de ouders

Verschillende ouders hebben al positief op de oproep gereageerd. Zo vertelt moeder Lisa Frederiks: “Ik heb me nog niet opgegeven, maar ga dat wel doen. Aan de ene kant vind ik het heel bijzonder dat de school op die manier met ons als ouders meedenkt. Want je zit anders toch met je kind dat je thuis moet houden. Aan de andere kant vind ik het ook heel jammer dat het nodig is.”

Wat zou jij doen? 

Wij vinden het een slimme oplossing, maar vinden het ook wel heel erg dat het nodig is! Zou jij meehelpen op de school van je kinderen? Of vind je dat het aan de school is een oplossing te vinden? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Reageer ook