Barbecue recept: Steak sandwich

 OH MY GOODIES! Dit recept kreeg ik van de week getipt. Een heerlijke steak sandwich die je op de barbecue maakt. Nu het zulk lekker weer is proberen we thuis zeker één keer per week de barbecue aan te zetten en ook dit recept hebben we gisteren geprobeerd. Het was zo ontzettend lekker dat ik hem wel met jullie moest delen. Hopelijk kunnen jullie hier net zo van smullen als ik!

Ingrediënten

• 600 g bavette
• 1 ciabatta
• olijfolie om in te bakken
• 1 rode ui
• 3 el gedroogde tomaten
• 75 g taggiasche olijven
• 50 g rucola
• 0,5 bosje basilicum
• Heinz Curry (maar ook met de Heinz Barbecue saus is hij vet lekker)

Bereidingswijze

Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden. Snijd de ciabatta over de lengte doormidden en besprenkel de snijkanten met olijfolie om in te bakken. Leg
de ciabatta-helften met de snijkant naar beneden op de hete barbecue en rooster ze kort. Haal de ciabatta van de barbecue. Bestrooi de bavette met zout en versgemalen peper en leg de bavette op de hete barbecue. Gril de bavette kort en keer het vlees regelmatig zodat het gelijkmatig gaart. Laat het vlees op een bord ongeveer 10 minuten rusten.

Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en de olijven in ringetjes. Meng voor de salade de ui met gedroogde tomaten, olijven, rucola en basilicumblaadjes en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de bavette in dunne plakjes tegen de draad in.

Bestrijk de onderkant van de ciabatta met Heinz Curry en verdeel de helft van de salade erover. Leg het vlees erop, verdeel de rest van de salade erover en lepel er nog een beetje curry over. Leg de bovenkant van de ciabatta erop en snijd het brood in gelijke stukken.


Reageer ook