fb
Damespraatjes Damespraatjes

Back to School Blues

Wat had ik een heerlijke zomer! Shoppen, lekker eten en relaxen in Milaan. Dansen, zonnen en nog meer lekker eten op de Dominicaanse Republiek. En als klapper op de vuurpijl: feesten, zwemmen en uitrusten op Curaçao. Voor een paar maanden lang leken de dagen te warm en de nachten te kort, maar stiekem krijg ik nu ook wel steeds meer zin om met volle moed aan mijn studie te beginnen. Ik heb de back to school blues!

Ja, ja, ja… Ik hoor je denken! “Waarom heeft mijn kind niet de back to school blues? Waarom zeurt mijn kind mij die eerste schooldag altijd de oren van mijn hoofd?” Daar heb ik één simpel antwoord op: we pakken het hier in Nederland allemaal niet zo tactisch aan. In Amerika bijvoorbeeld; grote winkelketens adverteren een aantal weken voordat de school weer begint flink met allerlei ‘Back to School’ acties. Moeders –en uiteindelijk de kinderen- zijn daar dol op! Mama koopt een leuke nieuwe rugtas, kek outfitje voor de eerste dag en een felgekleurde lunchbox waarbij de kids niet kunnen wachten om eruit te eten. Ik weet zeker dat het opstaan met al die goodies in het vooruitzicht een stuk makkelijker gaat!

LET OP! Deze actie is niet alleen kind proof, maar ook geweldig voor jou. Natuurlijk worden wij, sophisticated wondervrouwen, niet warm van een nieuwe rugtas en komen we ons bed voor een felgekleurde lunchbox niet uit. Let’s take it to the next level. Prachtige leren tas, perfect vallende jurk en geweldige nieuwe schoenen… Ik ken maar weinig vrouwen die hun snooze button dan nog een keer extra indrukken.

Geen zin om op je laatste vakantiedag de hele stad door te moeten? Dat kan ik begrijpen! Warenhuizen als de V&D of de Bijenkorf zijn perfect voor dit soort familietripjes. Voor de homeshopper: Wehkamp.nl of Zalando.nl doen het voor mij altijd goed.

Mijn outfit voor de eerste college dag ligt nog niet klaar, maar ik kan niet wachten om hem bij elkaar te shoppen! Hebben jullie al wat leuks in de kast hangen, of moet je nog even aan jouw back to school blues werken?

Mara Blikslager

Redacteur Damespraatjes
@MaraBlikslager 

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

 

 

Reageer ook