fb
Damespraatjes Damespraatjes

Baal jij ook zo als je in een hondendrol stapt? Gebruik dan de Hondenpoep app

Sinds kort zie je mij ook af en toe op straat lopen met een hondje. En met een zakje. Eerlijk gezegd heb ik best wel een hekel aan dat zakje, maar ik snap ook wel dat ik de drollen die het liefste hondje van de wereld produceert een bron van irritatie zijn voor mijn straatgenoten en ik gewoon voor die “shit” moet opdraaien. Het is niet anders.

Hondenpoep app

Poep aan je schoen is ergernis nummer één in Nederland. Om er een beetje voor te zorgen dat Nederland hondenpoeperij wordt is er een gratis app waarmee de poepdichtheid van Nederland in kaart wordt gebracht: de Hondenpoep app.

Poepkaart van Nederland

Iedereen die een hondendrol tegenkomt kan met een nieuw ontwikkelde app een foto van de hondendrol maken en daarmee automatisch de locatie van de hondendrol vastleggen. En de locatie van de hondendrol als waarschuwing vervolgens delen met zijn/haar sociale netwerk. De locatie en de foto zijn direct te zien op www.poepkaart.nl. Hoe grappig is dat!

Maatschappelijk discussie losmaken

De Hondenpoep app heeft als doel alle straten in Nederland hondenpoepvrij te krijgen en de baasjes van de honden er toe aan zetten om de hondenpoep van hun hond met een zakje op te rapen en in de afvalbak te doen. Niet alleen op straat, maar ook op de grasveldjes, dat is wel zo fijn voor de kinderen die er spelen.

Lijkt ons een heel mooi streven!

Meer info en reacties

Wil jij ook meewerken aan een hondenpoepvrij Nederland? Kijk dan hier voor meer informatie en het gratis downloaden van de hondenpoep app. Laat je ons dan daarna weten wat jullie ervaringen met de app zijn. Ook zijn we heel benieuwd of onze lezeressen hondenpoep nog steeds als een probleem ervaren of dat het bij hun in de buurt nu wel meevalt omdat iedereen heel netjes is. Reacties van harte welkom!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook