fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de auto’s van beroemde Nederlandse vrouwen

Mijn allereerste auto was een Subaru Justy. Een soort Oost-Duitse tank die niet kapot te krijgen was. Handig als je nog maar net je rijbewijs hebt en hier en daar nog wel eens een hekje over het hoofd ziet. Na die tank volgden nog drie wagens. En terwijl ik het stuur van mijn Gigant Suzuki vasthoud, denk ik na over mijn droomauto. Wordt het de Pussy Wagon of zo’n afgetrapte Cheffie? Ik ben er nog niet helemaal uit.

Auto’s van beroemde Nederlandse vrouwen

Ik ben wel altijd nieuwsgierig in wat voor een auto anderen rijden. Zo’n wagen zegt veel over de bestuurder. Ik ben mijn auto’s trouw; in mijn gele Toyata Starlet reed ik dertien jaar. Ding was niet kapot te krijgen, was niet duur in onderhoud en ik had een goedkope autoverzekering. Toen ik een paar jaar terug in Alaska was, keek ik mijn ogen uit. Daar rijden ze auto’s die er toe doen. Robuust, stoer en groot. De Pussy Wagon uit Kill Bill staat al heel lang bovenaan mijn lijstje en met direct daaronder een oude pick-up van Chevrolet. Zo’n blauwe. Auto’s waarvan mannen zeggen: ‘niet doen. Gewoon niet doen’. En hoe harder ze dat zeggen…

Gele Mercedes Benz

Interessant vind ik ook de auto’s waarin beroemdheden rijden. Dat is echt zo verrassend. Dan lees ik dat Fatima Moreira de Melo in een Mercedes Benz uit 1978 rijdt. Een gele! Dat vind ik dus echt fantastisch temeer omdat ik haar in een heel snelle sportieve auto had bedacht. Zo’n dikke auto waarvan je bij het autoverzekering berekenen bijna een hartverzakking krijgt omdat het net even boven je begroting zit. Als ik soms niks te doen heb, zoek ik naar de auto’s van beroemde vrouwen en ik kwam het volgende tegen. Of de dames nu nog in deze auto’s rijden weet ik niet zeker, maar ik vind het wel leuk om dit met jullie te delen.

Hanna Verboom

Actrice en filmmaker Hanna Verboom is een vrouw die van een klassieke auto houdt. Zij rijdt in een knal oranje BMW 3 serie uit 1978. Drie jaar eerder rolde de eerste 3-serie van de band.

Linda in een Porsche

Dat Linda de Mol graag instapt in haar Porsche 911 Carrera verbaast me niks: die auto past perfect bij haar. Carrera is het Spaanse woord voor racen en carrière. De oerversie van deze sportwagen is 911 RS 2.7 en die werden tussen 1963 en 1989 gemaakt.

Monica Geuze

Van de auto waarin Monica Geuze rondscheurt, maakt mijn hart ook een sprongetje. Zij rijdt namelijk in een Range Rover, een van de meest luxueuze auto’s ever. De Britten hadden vanaf het begin al in de gaten wat voor vlees ze in de kuip hadden toen de eerste Range Rover werd gemaakt en al snel volgde de rest van de wereld.

Sylvana in haar Audi

De jonge presentatrice Sylvana IJselmuiden start dagelijks haar Audi RS 6. Deze wagen is bedoeld voor mensen die van sportief en pittig rijden houden. Hoewel we vermoeden dat de goed verdienende Youtuber Sylvana de autodealer gewoon contant heeft betaald, moeten de meesten mensen er even voor sparen.

Femke rijdt elektrisch

Of het ook privé haar favoriete auto is, is niet bekend, maar de dienstauto van burgemeester Femke Halsema is een elektrische Audi. De hybride BMW’s waarin de burgemeester en haar wethouders eerste reden zijn ingewisseld voor de Audi’s.

Droomauto

Vooralsnog blijf ik dromen van mijn favoriete auto. Een oude, aqua blauwe pick up Cheffie moet toch niet zo moeilijk zijn? Nee. Maar als ik manlijk gezelschap vertel over de auto die ik ooit wil hebben, wordt mijn droom in no time aan diggelen geslagen; te vervuilend, te groot om te parkeren, te dit, te dat. Het doet me niks en ik weet: ooit scheur ik rond in de auto die ik echt heel graag wil.

Wat vind jij van deze auto’s? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel!

2 reacties

Monique Vos -

Je hebt wel een leuke lijst van droomauto’s in gedachten. Chevrolet is een fantastisch automerk, maar mijn voorkeur gaat naar de Ford Mustang Convertible uit 1967. Natuurlijk in mijn favoriete kleur turquoise. Gaaf dat je auto’s van beroemde vrouwen met lezers deelt. Ze hebben zeker ook allemaal unieke beveiliging, want eerlijk gezegd zouden vele denk ik een joyride willen maken met Linda haar Porsche.

Joris -

Dus je rijdt in je 4e auto sinds het behalen van je rijbewijs. De eerste was niet kapot te krijgen en in een ander reed je 13 jaar. Ik doe de aanname dat ze elkaar opvolgden en niet overlapten. Wat betekent jouw trouw-zijn aan je auto’s precies?

Reageer ook