fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ken jij haircare merk Authentic Beauty Concept al? Wij vertellen er alles over!

Authentic Beauty Concept

Zo lang als ik me kan herinneren, is mijn haar iets waar ik veel complimenten over krijg. Het is blond, lang en heel erg dik. Hierdoor kan ik er veel mee qua styling. Meestal draag ik het los en bijna altijd maak ik met de krultang wat losse krullen. Zo ziet het er verzorgd, maar niet overdreven gestyled uit. ‘Hoe vroeg moet jij hier voor opstaan?’, vroeg een moeder op het schoolplein laatst. Ik kon haar verzekeren dat ik dagelijks gemiddeld niet meer dan 15 minuten aan mijn haar kwijt ben. Mijn geheim? Goed plannen en de juiste producten. Ik ben sindskort fan van haircare merk Authentic Beauty Concept. Wij vertellen je er graag alles over!

Het wassen van mijn haar doe ik meestal ’s avonds. Volgens kappers en andere haar-experts zou ik mijn haar niet vaker dan twee keer per week moeten wassen. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik het vaker was; ongeveer om de dag. Mijn haar is erg dik en ik krijg het beter in model als het kraakschoon is. Ik droog het dan de volgende ochtend en breng er model in met de krultang. De opvolgende avond was ik het dan weer.

Bewuste keuzes

Mijn haren wassen doe ik niet meer met shampoo en conditioner uit de supermarkt. Ik vind het fijn om bewuste keuzes te maken. Dit doe ik op het gebied van voeding, maar ook zeker op het gebied van verzorging. Zo kies ik liever voor duurzame merken die vegan en cruelty free formules op de markt brengen. Ook stoffen als siliconen, parabenen en sulfaten laat ik liever links liggen. En microplastics en minerale olie? Ook daar kies ik bij voorkeur niet voor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elliott Store (@elliott_dot_store)

Authentic Beauty Concept

Wordt het dan niet moeilijk om een goed haarverzorgingsproduct te vinden? Nee hoor! Ik kies voor ABC, wat staat voor Authentic Beauty Concept. Dit is een holistisch premium brand, dat werd ontwikkeld in samenwerking met een kappers collectief. Ze ontwikkelden hoogwaardige haarverzorging op salon-niveau. De haarverzorgingsproducten worden geproduceerd in Duitsland en bevatten geen siliconen, parabenen, sulfaten, minerale oliën en micro-plastics. Alle producten zijn honderd procent vegan, cruelty free én glutenvrij.

Producten

Even over de Authentic Beauty Concept producten. Het duurzame merk heeft shampoo’s en conditioners, maar ook treatment en styling producten. Alle producten zijn verkrijgbaar in verschillende verzorgingscategorieën: glow (voor gekleurd haar), amplify (voor fijn haar), hydrate (voor droog haar), replenish (voor beschadigd haar) en care for all (voor elk haartype). Mijn haar is aan de dikke kant en vaak vrij droog. Ik kies daarom voor de hydrate-lijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elliott Store (@elliott_dot_store)

Experimenteren

Je kunt de producten van Authentic Beauty Concept online bestellen. Wel zo makkelijk. Wees ook niet bang om te experimenteren met de verschillende formules. Zeker als jouw haar bijvoorbeeld in zowel de categorie ‘droog haar’ en ‘gekleurd haar’ valt. Het is gewoon een kwestie van uitzoeken waar jij het meest blij van wordt!

Spa-momentje

Voor mij is het vandaag weer haarwasdag. Heerlijk vind ik dat! Het voelt dan extra zacht en ruikt heerlijk fris. Het voelt fijn om met mijn haren onder de warme waterstraal te staan en zachtjes mijn hoofdhuid te masseren. Ik heb een druk leven en dan is die tien minuten douchen stiekem toch echt wel een soort spa-momentje. Ik denk dat veel moeders die meelezen dit zullen herkennen ;). Lekker van genieten dus!

Ken jij Authentic Beauty Concept al?

Hoe vaak was jij je haar en met welke shampoo? En kende jij Authentic Beauty Concept al? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook